• De lessen zijn gezellig en uitdagend en tevens gericht op afslanken.

    Shutterstock

Slank en gezond met Aqua Slim Fit

Charlotte Phebe Post

BREEZAND/DEN HELDER "De combinatie van voedingsadvies met leuke en afwisselende aquasportlessen is heel effectief", aldus Esther van den Berg van diëtistenpraktijk Slim Fit over het afslankprogramma Aqua Slim Fit dat binnenkort weer van start gaat. Zij doet dit samen met Desirée Smits van Aquasport & Balance. "Het bewegen stimuleert tot meer afslanken, je voelt je fitter en deelnemers ervaren minder pijnklachten bij blessures en artritis. Daarnaast zien we ieder programma weer dat een aantal deelnemers kan minderen in hun medicatiegebruik bij diabetes type 2, een verhoogd cholesterol of een verhoogde bloeddruk."

DIËTIST Esther is in 2012 gestart met haar diëtistenpraktijk. De hoofdvestiging zit in Breezand maar sinds kort zijn de diëtisten ook werkzaam op het Bernhardplein en op de Molenstraat in Den Helder. Collega-diëtist Tamara runt de praktijk op Texel. Waarom doen mensen er goed aan een diëtist in te schakelen? Esther legt uit: "Voeding is al jaren een trend, vaak ziet men door de bomen het bos niet meer. Er wordt vanuit allerlei hoeken voedingsadvies gegeven maar uiteindelijk blijft het belangrijk dat dit wetenschappelijk is onderbouwd. Daar is de diëtist voor, die staat onder toezicht van de gezondheidsraad en werkt volgens protocol".

AQUA SLIM FIT Naast het reguliere voedingsadvies biedt ze het afslankprogramma Aqua Slim Fit aan. Esther vertelt hoe dit programma is ontstaan: "In mijn praktijk merkte ik dat sporten een grote drempel kan zijn. Mensen gaven vaak aan dat ze wel zouden willen zwemmen, maar de stap om het daadwerkelijk te doen bleek erg groot. Zo kwam het idee om het zwembad privé af te huren en lessen aan te bieden die gezellig en uitdagend zijn en tevens gericht op afslanken". Al snel bleek dat ze eenzelfde soort concept voor ogen had als Desirée en zo werd Aqua Slim Fit geboren. "Deelnemers voelen zich op hun gemak, behalen prachtige resultaten en hebben vooral veel plezier in de lessen. Geen les is hetzelfde en dit in combinatie met het wekelijks wegen en de voedingsworkshops maakt dat men in de flow blijft van het gezonder en actiever leven en het afslanken. Het leuke is dat als wij oud-deelnemers van de Aqua Slim Fit tegenkomen, zij nog steeds enthousiast zijn over ons programma."

PROGRAMMA Het gehele programma duurt tien weken en start op 17 januari (het start ieder jaar in januari, april en september). De aquasportlessen vinden plaats in zwembad Den Krieck en zwembad Heersdiep. Iedere week worden er vijf fanatieke en laagdrempelige aquasportlessen gegeven die speciaal gericht zijn op afslanken (buik, billen, benen). Wekelijkse begeleiding van de diëtist in het zwembad biedt daarbij een stok achter de deur. Daarnaast worden er verschillende voedingsworkshops gegeven. Het programma is flexibel in te delen. Esther: "Het uitgangspunt is altijd een gezonde voeding en leefstijl, geheel persoonlijk opgesteld. Geen vreemde diëten of shakes, maar een deskundige aanpassing in jouw voedingspatroon. Dit leidt tot een goed vol te houden dieet." Het programma is geschikt voor alle leeftijden, mannen en vrouwen en voor ieder sportniveau. Zwemmen met rug- of gewrichtsklachten is mogelijk.

INFORMATIE Website: www.slim-fit.nu of email: info@slim-fit.nu.