• Mariska Bers (links) en Nathasja Flapper zijn trots op hun 'uit de hand gelopen hobby'.

    Manon Wiggers

Nieuw: Next Level Cakes

Manon Wiggers

NIEUWE NIEDORP Twee vriendinnen hebben afgelopen zaterdag hun eigen taartenwinkel geopend in Nieuwe Niedorp: Next Level Cakes. De opening werd druk bezocht, de meiden waren overdonderd door alle felicitaties, bloemen, planten en cadeautjes. Vanuit de gedeelde passie voor het maken van taarten is de vriendschap tussen Mariska Bers en Nathasja Flapper ontstaan. Klanten kunnen in de nieuwe winkel terecht voor unieke taarten, taartbenodigdheden, decoratiematerialen en workshops.

ROZE WOLK "Ik had van een klant een berichtje gekregen dat dit pand te koop stond met de vraag of het niet wat voor mij was", vertelt Mariska. "In het begin dacht ik dat ik het nooit zou kunnen betalen en dus heb ik het idee even laten rusten. Toen het later nog steeds te koop stond, ben ik de foto's gaan bekijken en werd ik toch wel heel enthousiast. Nathasja en ik hadden het er wel eens over gehad dat we uit onze ruimtes groeiden en dus zijn we samen bij het pand gaan kijken." Voordat Mariska en Nathasja gingen samenwerken, hadden zij ieder al een eigen bedrijf op het gebied van taarten aan huis: Kaatje Fondant en Flappergasted Cakes.

HEEL ENTHOUSIAST "We hebben de inboedel en winkelvoorraad van de vorige eigenaar overgenomen en zijn onder een andere naam verder gegaan", legt Mariska uit. "Toen we hier gingen kijken, werden we eigenlijk gelijk al heel enthousiast. We kunnen hier workshops houden en veel mensen kwijt. Hoe we het gingen doen, wisten we toen nog niet, maar dat we het gingen doen was zeker." "We zaten echt op een roze wolk," vult Nathasja aan. De taartenontwerpers zijn toen gaan kijken of ze het financieel konden redden en hebben 1 december 2017 de sleutel in ontvangst genomen.

"Het concept van Next Level Cakes is dat we iedereen naar een 'next level' willen helpen op gebied van taarten," legt Mariska uit. Als een klant een standaard taart wil, dan kan dat, maar als hij of zij een 'next level cake' wil, kan dat ook. Daarnaast kunnen klanten ook zelf taarten leren maken en wij kunnen hen daarbij naar een next level helpen. Natuurlijk gaan ook wijzelf naar een next level door het maken van deze stap."

WEINIG SLAAP, VEEL SPANNING Voor de taartenontwerpers is de afgelopen maand snel gegaan. Nathasja: "De afgelopen maand bestond uit weinig slaap en veel spanning." De vriendinnen beschrijven Next Level Cake als een uit de hand gelopen hobby waar ze trots op zijn. Het doel van Mariska en Nathasja is op dit moment overleven en als het goed gaat verder groeien. "We willen blijven staan waar we staan en vanuit dit punt verder groeien", vertelt Mariska enthousiast.

INFORMATIE Next Level Cakes is gevestigd aan de Dorpsstraat 115a in Nieuwe Niedorp, aan de parkeerplaats achter de Aldi. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Voor het ophalen van bestellingen, zijn ook andere tijden mogelijk. Kijk voor meer informatie op www. nextlevelcakes.nl en op Facebook.