• Tiny en Johan Treffers: het gaat om het genieten, niet om de grootste vis.

    Treffers Fishing & Outdoor

Hoe een hobby een beroep werd

Simone Gerard

NIEUWE NIEDORP Kun je van je hobby je beroep maken? Johan Treffers deed het. In 2013 werd hij, samen met zijn vrouw Tiny, importeur en verdeler van Diamondbaits in de Benelux.

DE WINKEL Aanvankelijk stonden zij op beurzen in Nederland en België. In 2015 kwam daar een webshop bij en in 2016 werd de fysieke winkel geopend in visartikelen en outdoor benodigdheden. Treffers Fishing & Outdoor is gevestigd in het voormalige pand van kruidenier Mienis/ Bakkerij Koning aan de Dorpsstraat 163a in Nieuwe Niedorp. Een gezellige winkel met een uitgebreid assortiment visartikelen en outdoor spullen. Samen met zijn vrouw Tiny, en hulp van zoon Johnny en dochter Tamara, drijft Johan de winkel met veel plezier. Als 7-jarige jongen begon hij met vissen en het is altijd zijn hobby gebleven. "Het gaat vooral om het genieten, de rust en het opladen. Natuurlijk ook wel om de grootste vis, maar het genieten staat voorop", zegt Johan. De winkel ging op 4 juni 2016 open. En werd door de bekende karpervisser Piet Vogel op 23 september 2016 officieel geopend.

ASSORTIMENT In de winkel is een uitgebreid assortiment te vinden van alles wat nodig is op het gebied van sportvissen. Hengels, kunstaas, vistentjes, regenkleding, haakjes en viskisten. Het nu al ruime assortiment zal nog worden uitgebreid. Van het eigen ontwikkelde merk Joti-Fishing is een groot aantal producten te vinden, waaronder de Feek-producten en de eigen boilielijn. Ook de bekende merken voor het karpervissen, zoals Mainline, Piet Vogel/Rigsolutions, PB Product, Evezet, All in Partikels, Ashima, Ridgemonkey en meer, zijn ruim voorradig in de winkel. Voor de roofvisser en wit/Feeder-visser is een ruim assortiment vaste stokken van tot wel 9 meter lengte aanwezig. Kinderen en beginnende vissers kunnen een compleet setje kopen voor onder de 10 euro. Voer is ruim aanwezig; van maden en wormen tot boilies, het is er. Het zeevissen is niet vergeten, ook wat je daarvoor nodig hebt is verkrijgbaar. En wie er ook in de winkel staat, er is altijd tijd voor uitleg en het beantwoorden van vragen.

ACTIVITEITEN VOOR DE JEUGD Al jaren organiseren Johan en Tiny activiteiten voor de jeugd. Elk jaar is er een gratis Karper Jeugddag voor kinderen tot 15 jaar. De beginselen van het vissen op karper worden uitgelegd. Ze leren hoe een onderlijn te maken, welk aas je kunt gebruiken en de verschillende manieren om te vissen worden uitgelegd. Ook hier staat het genieten van deelnemers en ouders voorop.

Sinds 2017 organiseren Johan en Tiny ook een gratis visdag voor de jeugd tot 15 jaar Dit is de laatste zaterdag van mei tijdens de Nationale Hengelsportdag. Deze dag wordt gehouden voor de deur van hengelsportzaak Treffers. Voor beginnende vissertjes dé dag om kennis te maken met de hengelsport. Uitleg en een versnapering met een glaasje fris ontbreken op deze dag niet.

i Treffers Fishing & Outdoor, Dorpsstraat 163a Nieuwe Niedorp, T: 0226-756363, W: www.treffersfishingoutdoor.eu, F: TreffersfishingOutdoor.