• Shirts of Holland

Borstzakje, ouderwets?

Advertorial

Overhemden met borstzakje. Iets wat je steeds minder ziet. Vroeger hadden bijna alle overhemden een borstzakje, maar tegenwoordig zie je steeds minder. Bepaalde merken hadden vroeger wel overhemden met borstzakje, maar focussen zich nu op overhemden zonder borstzakje. Het borstzakje verdwijnt langzamerhand uit het modebeeld. Wellicht vind je het je ouderwets, maar er zijn meerdere voordelen te behalen uit een overhemd met borstzakje dan een overhemd zonder borstzakje. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Het borstzakje is een plek voor je pen, leesbril of toen bijna iedereen rookte, de sigaretten. Het overhemd met borstzakje was bedoeld als werk-overhemd. De overhemden zonder waren meer voor een chiquere gelegenheid. Ook het matchen van de borstzak met de rest van het overhemd is een stuk lastiger. Het lijkt wel alsof het overhemd met een borstzak geen voordelen heeft. Toch is dit niet waar. De voordelen die overhemden met een borstzakje hebben, zijn van praktische aard, maar ze kunnen ook modieus zijn.

Overhemden met borstzakje zijn tijdloos

De uitstraling die het overhemd heeft met een borstzakje is klassiek, waardoor het een tijdloos attribuut is. Daarnaast is het tegenwoordig een kwestie van smaak. Je vindt een borstzakje leuk staan of niet. Een overhemd met borstzak is er al sinds de jaren 60. Het wordt nog steeds gedragen door mannen, alleen niet zo veel meer als vroeger. Sommige mannen letten er gericht op of het overhemd wat zij kopen een borstzakje heeft. Zij vinden het mooi, handig en modieus.

Je kan er spullen in bewaren

Een borstzak is de ideale plek om kleine spulletjes te bewaren waar je snel bij kan, zonder een tas te hoeven meenemen. Misschien staat het wat minder modieus als er iets in je borstzakje zit, maar het is wel erg bruikbaar. Zeker met warme dagen waarbij je eigenlijk niks bij je wil hebben qua bagage.

Veel mannen hebben spullen bij zich die normaal in hun jas, tas of broek worden bewaard. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld een telefoon, een aansteker en bonnetjes. Vrouwen hebben hiervoor een handtas die zij overal mee naartoe nemen. Hier zitten al hun spullen die zij dikwijls elke dag gebruiken. Toch is soms handig om snel even iets kwijt te kunnen als je geen jas of tas bij je hebt, bijvoorbeeld in de zomer. Voor het geval dat je snel je telefoon moet hebben, maar de telefoon lastig uit je broekzak krijgt omdat je zit.. Dan is een borstzakje opeens erg handig. Vaak kan het borstzakje ook nog gesloten worden met een rits of knoop. Zo verlies je niks.

Wanneer wel een overhemd met borstzakje dragen.

Sommigen mannen vinden een borstzakje er niet professioneel uitzien of vinden het niet gepast bij zakelijke gelegenheden. Een trui over je overhemd met borstzakje kan hiervoor de oplossing zijn, maar het neemt gelijk een van de grootste voordelen weg. Het makkelijk opbergen van losse spullen de je vaak bij je draagt. Mannen kunnen er dan voor kiezen om geen gebruik van het borstzakje te maken omdat het borstzakje dan door de trui heen drukt, waardoor dit heel duidelijk is te zien. Ook het dragen van een overhemd met een borstzakje in combinatie met een colbert is niet gebruikelijk.

Overhemden met een borstzakje zie je dus veel minder tegenwoordig. Mensen vinden het minder stijlvol en door de komst van de getailleerde overhemden is het borstzakje verdreven. Maar op sommige momenten is het erg handig. En dat het minder modieus is, is onzin. Het is juist een klassiek detail aan het overhemd. Het  kan er ook sportief uitzien, zoals bij de overhemden van het merk Eterna dat uit de jaren 70 komt. Het merk heeft nog veel overhemden met een borstzak. Door de natural look met een stoere twist is het ideaal om in je vrije tijd te dragen.