• Jan Oud aan het werk.

Acupunctuur Jan Oud

KOLHORN Als fysiotherapeut en manueel therapeut heeft Jan Oud jaren (top)sporters behandeld en begeleid in zijn praktijken in Kolhorn en Langedijk. Nu heeft hij zich ook als acupuncturist gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures. Hij pakt niet alleen het symptoom van een blessure aan, zoals pijn, zwelling of bewegingsbeperking, maar ook eventuele onderliggende energietekorten, waardoor de blessure veel sneller herstelt. Ook is de kans op herhaling of het chronisch worden van de klacht veel kleiner: "Zo zie ik veel mensen in mijn praktijk die al langere tijd met bijvoorbeeld een tenniselleboog, rug- of schouderklacht rondlopen, juist ook omdat de energie die verantwoordelijk is voor een goed herstel niet voldoende aanwezig is. Acupunctuur kan hiervoor de oplossing zijn."

Bij een behandeling worden heel dunne naaldjes vrijwel pijnloos op specifieke energiepunten geplaatst. Zo kunnen meer dan 50 klachten worden behandeld, zoals migraine, vermoeidheid, slaapstoornissen, tenniselleboog, schouder- en rugklachten, gewrichtsklachten, darmklachten, rookverslaving, overgewicht, eczeem, stress, hooikoorts en overgangsklachten. De acupunctuurpunten kunnen ook met een laser worden behandeld. Ideaal voor kinderen of volwassenen met angst voor naaldjes. Allerlei oorzaken, lichamelijk of emotioneel, kunnen de energiestroom in het lichaam verstoren waardoor klachten ontstaan. Door behandeling van de acupunctuurpunten kan de energiestroom zich herstellen en klachten verdwijnen of verminderen.

De behandelingen worden geheel of deels vergoed uit de aanvullende verzekering. Voor vragen en een afspraak: acupunctuuroud@planet.nl of 0224-531853. Meer info op www.acupunctuuroud.nl.