• v.l.n.r.: Ab Jenema, Tootje Boutkan en Karline Laan. ,,Dit benefiet(s)concert is een mooie manier om onze sponsoren te bedanken - .

    Paula Seijbel

In touw voor 'benefiet(s)concert'

MIDDENMEER Team Touw Reloaded bestaat al een aantal jaren in diverse samenstellingen. Het team zet zich op een sportieve manier in voor kankerbestrijding. Op 6 juni beklimmen de leden samen met de andere ongeveer 5000 deelnemers fietsend of lopend maximaal zes keer de Alpe d' Huez, onder het motto 'opgeven is geen optie'. Team Touw bestaat uit Ben en Brenda Veldhuis, Cees en Karline Laan, Eline Flokstra, Eduard de Boer, Petra de Haan, Kirsten en Ab Jenema, Peter Boutkan en teamcaptain Jacolien Veldhuis.

Door Paula Seijbel

"Als deelnemer haal je minimaal een donatiebedrag van 2500 euro op. Elke euro die gedoneerd wordt aan het Alpe d' HuZes fonds gaat direct en voor honderd procent naar kankeronderzoek", aldus Karline. "Voor Team Touw betekent dit een streefbedrag van minimaal vijfentwintigduizend euro. Door onze acties staat de teller nu op eenentwintigduizend vijfhonderd."

Een van de volgende acties is het benefietconcert op 19 mei. Tijdens het concert zullen Join's Meeting, Credo Singers en het Ulysses Ensemble voor een muzikale middag zorgen.

"Een unieke combinatie van pop, gospel en straatsymfonie voor liefhebbers van muziek. Presentatie ligt in handen van Kirsten Jenema, de jongste deelnemer van Team Touw", licht Tootje Boutkan toe.

In de pauze worden prijzen verloot in het thema 'te land, ter zee en in de lucht'. Het thema is bewust gekozen om dat de drie hoofdprijzen hieraan zijn gerelateerd. Zo is er een weekendje Ameland te winnen, een rondvlucht boven de Wieringermeer en een vaartocht over de Waddenzee. "Naast hoofdprijzen zijn er nog andere prijzen als een weekend rijden in een klassieke Opel Manta."

Het concert is in de Ontmoetingskerk en begint om 14.30 uur. Het geld dat ingezameld wordt, komt geheel ten goede aan stichting Alpe d' HuZes/KWF. Initiatiefnemers van dit concert zijn Tootje Boutkan, Ab Jenema en Karline Laan.

De entreekosten inclusief consumptie zijn 12.50 euro voor volwassen. Kinderen tot en met 12 jaar 6,25 euro. Reserveren kan via teamtouw@hotmail.com.