• Nienke van den Berg onthult het logo dat zojuist op haar trainingsjack is gedrukt.

    Henk Cornelissen

Sport-BSO herkenbaar op pad

WIERINGERWERF De stichting Kinderopvang Hollands Kroon heeft sinds enkele maanden een nieuwe loot aan de stam en wel de Sport-BSO, een op sport en beweging gerichte buitenschoolse opvang van kinderen van 6 tot 12 jaar. Sinds afgelopen dinsdag gaan ze ook herkenbaar langs de weg. In speciale shirts, broekjes en trainingsjacks, geleverd door Jaaps Jeans & Sportswear, waar Joost Miedema het tenue gratis van een opdruk voorzag. De kinderen zagen het met eigen ogen gebeuren. Niet alleen staat het logo van Sport-BSO Hollands Kroon erop, maar ook de initialen van de respectievelijke dragers.

,,Als de kinderen van school naar de kinderopvang komen, vervelen sommigen zich al snel," vertelt Nathalie Dijkshoorn, medewerkster van de stichting Kinderopvang Hollands Kroon. ,,Ze hebben behoefte aan beweging. Het zijn echt kinderen die eropuit willen. Ze hebben de hele dag al stilgezeten in de klas."

Buiten spelen

In april ging de Sport-BSO open voor de kinderen. De behoefte hieraan werd voor een belangrijk deel door ouders aangegeven, zegt Nathalie. ,,Ze vinden het fijn als de kinderen meer in beweging komen. In het algemeen spelen kinderen te weinig buiten. Bij ons kan dat. Rondom onze buitenschoolse opvang aan de Schipperskade hebben we een groot veld, waar ze van alles kunnen doen, maar we gaan er ook op uit, naar sportverenigingen bijvoorbeeld. We hebben speciaal voor deze groep een sportbegeleider aangetrokken in de persoon van Tom de Visser. Hij is daartoe opgeleid."

Sportverenigingen

De uit Den Oever afkomstige De Visser is ook in Wieringerwerf geen onbekende. Hij verdedigde in het afgelopen seizoen het doel in het eerste voetbalteam van DWOW, dat kampioen werd in de vierde klasse. Behalve dat is De Visser ook een enthousiast tennisser in de regiotoernooien. ,,We zijn al bij DWOW en de tennisclub De Maaier geweest, omdat ik daar nu eenmaal goed thuis ben, maar na de vakantie gaan we zeker ook andere sportverenigingen bezoeken. Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk in het dorp: atletiek, basketbal, korfbal, handbal en gymnastiek, bijvoorbeeld," denkt Tom de Visser. ,,Daar gaan we na de zomer een programma voor maken."