• Dokev

Nieuwe training 'Lopend meer bewegen' start bij Dokev

ANNA PAULOWNA Atletiekvereniging Dokev start dinsdag 14 mei met een looptraining. De nieuwe cursus 'Lopend meer bewegen' is steeds op dinsdag- en vrijdagavond en vooral bedoeld voor enthousiastelingen die graag in de buitenlucht actief zijn. Tussentijds aansluiten mag ook. Er wordt actief samengewerkt met 'Kwaliteit in Bewegen' en de yogalessen die georganiseerd worden door het 'Fit2Fight team'. Zo wordt op een verantwoorde en brede manier gewerkt aan een actievere levensstijl.

De training is speciaal voor mensen van alle leeftijden die graag wat meer buiten willen bewegen om weerbaarder te worden, maar zich niet vast willen leggen om iedere week beide avonden te trainen. Voor die mensen die graag zelf willen kiezen wanneer ze sporten en van een gevarieerde looptraining met aandacht voor kracht en behendigheid houden, is deze training uitermate geschikt.

Bianca Huiberts: "Al wandelend bewegen is namelijk ook sporten. Een dribbel maken kan daarbij dan weer een uitdaging zijn. Kijken of je wat sneller of langer kunt. Niet iedereen hoeft door te stromen naar de reguliere (hard)looptrainingen. Dit mag natuurlijk wel. Wanneer je met plezier beweegt, zorgt dit ervoor dat je ook op lange termijn vaker gaat bewegen. Vaker met
plezier gevarieerd bewegen maakt steeds meer mogelijk."

Trainingen vinden normaal gesproken op en rond het sportcomplex plaats maar ook gaan de deelnemers de wijk in en doen ze een aantal bos- en strandtrainingen. Aandacht voor loophouding en adviezen over trainingsdosering voorkomen blessureleed. "Zijn er fysieke of mentale beperkingen, dan kunnen de trainingen daarop aangepast worden. Ook de groep die aansluiting wil vinden op de reguliere trainingen kan meedoen en proeven van het lopen in verenigingsverband. Wil je meer begeleiding in looptechniek, ben je blessuregevoelig of wil je ervaren of lopen in de groep je ligt, doe dan een keer vrijblijvend op proef mee. Wil je
trainen voor een specifiek evenement? Draai mee", roept Bianca Huiberts op. Ze is fysiotherapeut en jeugdatletiektrainster en begeleidt de groep.

Voor verdere informatie en opgave: 06-53198275 of fysiotherapiebiancahuiberts@telfort.nl. Trainingen zijn bij atletiekvereniging Dokev aan het sportpark Kleine Sluis 1. Kleed- en douchegelegenheid aanwezig. Tijdstip: van 14 mei tot 16 augustus op dinsdag- en vrijdagavond van 19.15 tot 20.15 uur. Kosten: 40 euro.