• Coach André Rijnders ziet toe dat de pass- en trapoefening goed loopt.

    Oscar Blom

Nieuw avontuur SV Kleine Sluis

ANNA PAULOWNA SV Kleine Sluis (SVK) begint aan een nieuw hoofdstuk in haar bestaan; de voetbalselectie uit Anna Paulowna gaat deelnemen aan de zondagcompetitie tweede klasse A West 1. De tweede klasse is tot op heden de hoogste afdeling waar SVK aan deelneemt. Architect André Rijnders van Hollands Kroon Architectuur begint aan dit project als de nieuwe hoofdtrainer. André (55), die jarenlang het sportcomplex bijna als zijn achtertuin had, heeft er veel zin in.

Oscar Blom

HOBBY "Ik was altijd aan het werk en zocht een verplichting om op vaste momenten juist niet aan het werk te hoeven," vertelt André. "Ik heb een hobby gevonden waar ik zelf niet meer actief aan kan deelnemen." Rijnders werd voetbaltrainer en is in het bezit van het papiertje Trainer Coach 1 (TC1), waarmee hij als assistent-trainer van een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) kan werken.

DOELSTELLING André: "Wat mij betreft hoef ik geen team te trainen dat hoger speelt. Ik moet dan veel meer reizen en zoek het liever dichter bij huis. In mijn tijd bij Jong Huizen reed ik op een zaterdag soms 400 kilometer. Dat kan ik altijd nog doen als ik met pensioen ben. Persoonlijk heb ik geen doelstelling, maar ik wil wel altijd winnen. De spelers hebben individueel wel een doelstelling. Die ga ik tijdens de voorbereiding toetsen op realiteit en daarna maken we met elkaar een plan."

DE VOORBEREIDING Op 16 juli begon de selectie met de seizoenvoorbereiding. André: "Ik volg gedeeltelijk het periodiseringsmodel van Raymond Verheijen. De cyclus van 6 weken heb ik teruggebracht naar 4 weken. Door het overload-principe komen spelers in een soort van trein. Conditie bouwen wij langzaam op en houden wij daardoor langer vast. Doel is om ook aan het eind van het seizoen een fitte selectie te hebben. De trainingsopkomst is prima, wij zijn klaar voor de kermiswedstrijd." *
Met deze wedstrijd heeft André geen moeite: "De kermiswedstrijd vind ik prima. Vroeger dacht ik er anders over; drank en sport op dezelfde dag gaat prima, als de drank maar na de sport komt. De lading van een kermiswedstrijd kun je niet vergelijken met een officieel duel. Ik ga spelers ook niet beoordelen tijdens deze wedstrijd. Ik gun ze veel lol en hoop op veel technische hoogstandjes en doelpunten."

De nieuwe hoofdtrainer is lovend over SVK: "Kleine Sluis is een fusie van SVAP en BKC. Bij beide clubs ben ik trainer geweest. De sfeer die in die periode aanwezig was tref ik nu weer aan. De accommodatie is professioneel, de velden zijn een feest voor alle zintuigen. Volgens mij worden die met een nagelknipschaar geknipt met de nauwkeurigheid van één millimeter.

De club wordt gedragen door veel trouwe vrijwilligers. Daar neem ik altijd mijn petje voor af. Ik wens de club een heel mooi seizoen en hoop dat alle spelers op elk niveau veel plezier in het voetbalspel krijgen en houden. Wij beginnen met vertrouwen aan Project tweede Klasse A."

*Het interview vond plaats vóór de Polderse kermis. De kermiswedstrijd is zondag gespeeld, in de zon en onder grote belangstelling. ZAP won met 2-1.