• Strandtraining in de zomer van 2018.

    Svintha van Paridon

Lopend meer bewegen: Dokev werkt aan gezonde levensstijl

ANNA PAULOWNA Bij Atletiekvereniging Dokev in Anna Paulowna is dinsdag 2 februari de cursus 'Lopend meer bewegen' weer van start gegaan. Deze cursus draait al meer dan vijf jaar. Dokev is een samenwerkingsverband aangegaan met Kwaliteit in Bewegen en de yogalessen van het Fit2Fight-team. Hierdoor is een uniek trainingsaanbod ontstaan, dat geschikt is voor iedereen die van een gevarieerde training met aandacht voor veiligheid, kracht en behendigheid houdt. Er kan nu op verschillende tijden getraind worden, zowel overdag als in de avonduren. Door met meer regelmaat trainingen te volgen, is het opbouwen van kracht en conditie beter mogelijk. Met deze samenwerking proberen de trainers van Atletiekvereniging Dokev en het Fit2fight-team een bredere basis te leggen voor een gezonde levensstijl. Dit in samenwerking met regionale (para)medici, zodat ook deelnemers met lichamelijke en/of mentale klachten begeleiding op maat kunnen krijgen.

Oscar Blom

TRAINERS Cursusleider en looptrainster is Bianca Huiberts. Van beroep is zij geregistreerd (bekken)fysiotherapeut en in de atletiekwereld draait Bianca al jarenlang mee als jeugdatletiektrainster. Tim Buschman is de jonge, leergierige assistenttrainer van 17 jaar. Topkarateka Ciska van der Voort geeft Kwaliteit in Bewegen-trainingen vanuit haar Hbo-studie Sportkunde en haar topsportachtergrond. Deze trainingen kunnen gecombineerd worden met een dynamische yogavorm onder leiding van Ilse Dekker. Zij is gekwalificeerd yogadocente en voormalig professioneel danseres.

CURSUSOPZET "Alle trainingen zijn anders," vertelt Bianca. "Bij iedere training wordt een accent gelegd op bijvoorbeeld loophouding of uitleg over trainingsprincipes. In een afwisselend programma worden allerlei bewegingsvariaties gemaakt die bij het dagelijks leven horen. Je wordt dus sterker en het uithoudingsvermogen wordt beter. Deelnemers kunnen nog altijd instromen. Iedereen mag op proef een paar keer kosteloos meedraaien."

WEER OF GEEN WEER De trainingsavonden worden goed bezocht. Striemende regen, koude en felle wind zijn geen redenen om af te zeggen voor deze beginnersgroep. De atleten dragen verplicht een lichtgevend bandje/hesje, dat via de club aangeschaft kan worden. De warming-up vindt plaats op de parkeerplaats van sportpark Kleine Sluis en wordt afgesloten met leuke krachtoefeningen. Hierna gaat de gezellige groep, goed zichtbaar, de donkere polder in.

DOORSTROMEN Lopend meer Bewegen biedt sporters de mogelijkheid om naar een hoger 'niveau' in de atletiek te komen. De ervaring van Ronald Varekamp: "Na mijn herstel van een longprobleem sloot ik mij aan bij de groep van Bianca. Ik ben een redelijk getrainde wielrenner en wilde vooral in de winter ook andere spiergroepen trainen. De trainingen van Bianca waren leerzaam, maar zeker ook gezellig. Nu zit ik in een meer gevorderde trainingsgroep, om een nog betere conditie te krijgen. Onze toptrainers zijn Jurrie Span en Lisanne Keet."

i Meer weten? Kijk voor meer info op www.atletiekvereniging-dokev.nl.