• Tweewielercentrum Theo Schra

    Karin en Ludo Schra, midden in de verbouwing.

    Marc Moussault

We Cycle Since 1971

Het begon allemaal in 1971. Theo en Wil Schra startten aan de Wijdenes Spaansweg in Breezand een rijwielzaak. In 1974 zijn ze verhuisd naar de Zandvaart, waar de zaak nu nog steeds zit.

Door ziekte en overlijden van Theo in 1998 is de overname versneld. Zoon Ludo werkte als monteur bij een wegrace-team, vloog de hele wereld over naar alle Grands Prix, maar had aangegeven dat hij graag het bedrijf van zijn ouders wilde voortzetten. Eerst met zijn moeder Wil, later kwam zijn vrouw Karin in de zaak. Samen met vaste monteurs Sander en Roy, vormen zij het gezicht van Tweewielercentrum Theo Schra.

Veel mensen zullen de Kopra-fietsen nog wel kennen. Deze fietsen werden speciaal voor een selecte groep gemaakt, de ‘Kopragroep’. Deze groep is later overgegaan in Bike Totaal. “Hier zijn we nog steeds bij aangesloten omdat we denken dat we samen sterker zijn,” vertellen Ludo en Karin. “Daarnaast ontzorgt Bike Totaal ons op veel vlakken. Zij verzorgen bijvoorbeeld onze marketing voor een groot gedeelte.

De tweewielerbranche is steeds in beweging. Hierdoor zijn we altijd bezig om veranderingen in onze winkel door te voeren. De laatste jaren is de elektrische fiets heel populair geworden. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee. Veel mensen die maar weinig op de fiets zaten, hebben nu het fietsplezier weer teruggevonden. Wind of geen wind, dat maakt niet meer uit! Ook de jongere generatie zie je steeds vaker op de elektrische fiets voorbij gaan.

De werkplaats wordt in de toekomst heel belangrijk voor ons. Daarom hebben we besloten om de winkel en werkplaats  grondig te verbouwen en uit te breiden. De komende jaren kunnen we hier weer mee vooruit. Met onze nieuwe werkplaats en grotere winkel kunnen we u straks echt een complete fietsbeleving bieden. Accessoires voor de fiets, fietskleding en onze vertrouwde fietsmerken, Gazelle, Sparta, Batavus, Merida, Kalkhoff en Focus zult u in de vernieuwde winkel vinden. Aangevuld met onze nieuwe merken Popal, Koga en Ghost. Kortom fietsplezier voor de hele familie.

Als de verbouwing over enkele maanden klaar is, hopen we een nog breder publiek te kunnen bedienen. We hebben een gratis ophaal- en bezorgservice, dus uw fiets of scooter wordt gewoon gehaald en gebracht. Ook voor klanten op Wieringen, in de regio Den Helder, Anna Paulowna en ’t Zand. Langskomen kan uiteraard ook. De koffie en thee staan voor u klaar!

Wij zijn er trots op om dit bijna 50-jarige familiebedrijf te runnen. Tot ziens in Breezand, voor de ultieme fietsbeleving!”

Zandvaart 128 Breezand, 0223-521707, info@theoschra.nl, www.theoschra.nl