• Vrouwen van Nu Wieringen sluit het jaar af met vrouwenkoor Allure.

Vrouwen van Nu heeft een missie

HIPPOLYTUSHOEF Met vrouwen de leefomgeving verbeteren is de missie van Vrouwen van Nu. Dit doen zij op regionaal, landelijk en mondiaal niveau. Zo ondersteunt de landelijke Vrouwenvereniging, samen met de Rabobank Foundation, een prachtig project in Peru, waardoor vrouwen de kans krijgen zich te ontwikkelen. Regionaal zetten de afdelingen zich in voor de eigen leden, door activiteiten en bijeenkomsten te organiseren met een maatschappelijk thema of voor ontspanning.

KERSTAVOND WIERINGEN Dinsdag 19 december sluit Vrouwen van Nu Wieringen het jaar af met de traditionele kerstavond, deze keer met het vrouwenkoor Allure uit Wognum. Allure is een ervaren koor met een bijzondere uitstraling en een breed repertoire, van eigentijds tot licht klassiek. Het koor telt ruim veertig leden, verdeeld over vier stemgroepen. De avond is in de Hippolytuskerk in Hippolytushoef en begint om 20.00 uur.

ANDERE ACTIVITEITEN Maar er staan meer activiteiten op het programma. De Leeskring van de afdeling bespreekt maandag 11 december het boek 'De Benedenrivier' van schrijver Paul Theroux. En de Theaterbezoekgroep gaat zondag 17 december naar theater De Kampanje, waar de Staatsopera van Tatarstan het klassieke ballet 'Romeo en Julia' brengt. Donderdag 21 december bezoekt de groep het toneelstuk 'Wat ik moest verzwijgen', een aangrijpend toneelstuk van Edwin de Vries en Mette Bouhuijs over een Joodse onderduikster. Er wordt wekelijks gewandeld op en rond Wieringen en de groep Kijk op Kunst bracht onlangs, samen met de zusterverenigingen uit Anna Paulowna en de Wieringermeer, een bezoek aan Delft.

Het nieuwe jaar wordt geopend door journalist Margriet Brandsma. Zij geeft woensdag 17 januari een lezing over haar werk als verslaggever voor diverse media en haar auteurschap. Voor deze avond zijn gasten van harte welkom.

INFORMATIE Spreken deze bijeenkomsten en activiteiten u aan? Word dan lid van de Vrouwen van Nu. De contributie voor 2018 bedraagt 51,50 euro. Neem voor vragen over het lidmaatschap vrijblijvend contact op met secretaris Joke van Hoppe, vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of bezoek de website: www.vrouwenvannu.nl.