• De afvaardiging van Puerto Rico.

    Foto aangeleverd

Vijftiende Werelddansfestival

SCHAGEN De vijftiende editie van het Werelddansfestival gaat woensdag 10 juli van start met een aantal spectaculaire optredens.

Op het festival zullen landen vanuit de hele wereld deelnemen. Organisator Henk Huijser: "Het is onze missie om zowel de eigen cultuur als de cultuur van andere landen samen te brengen in Schagen en omgeving, om zodoende meer begrip en inzicht voor de verschillende culturen, geloof, gebruiken en folklore in de wereld te bewerkstelligen."

SPARTAHAL Er zijn woensdag optredens van dansgroepen uit Indonesië, Nepal, Puerto Rico, Letland en Servië te zien. Locatie is de Spartahal aan de Zuiderweg 2a in Schagen. Kaarten zijn te bestellen via www.dansfestivalschagen.nl of aan de kassa van de Spartahal. Kaarten kosten in de voorverkoop 12,50 euro. Het dansspektakel in de Schager sporthal begint om 20.00 uur. Tijdens elke voorstelling doet ook een Nederlandse dansgroep aan de show mee.

Vrijdag 12 juli treden de samenwerkende dansscholen uit Schagen op. Op het programma staan optredens van Rebounce, Balletschool Schagen en Danscentrum Chantal. De optredens beginnen om 19.30 uur. Rond 22.00 uur is de voorstelling voorbij.


Op zaterdag 13 juli, aanvang 14.00 en 20.00 uur, zijn er nog twee volledige voorstellingen met de buitenlandse dansgroepen. Geniet van een prachtige show en van de vriendschappelijke sfeer in de aangepaste Spartahal. Bestel kaarten via www.dansfestivalschagen.nl of haal ze bij Vivant Groenland in het Macado Centrum.