• Defensieminister Ank Bijleveld feliciteert Arjen Elling. Zij noemde hem - Een waardevolle schakel tussen marine en maatschappij. -

    Valerie Kuypers

Vier Leden en één Ridder in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON De gemeente Hollands Kroon is sinds afgelopen vrijdag vier Leden en één Ridder in de Orde van Oranje-Nassau rijker. Alle vijf koninklijke onderscheidingen werden deze keer op locatie uitgereikt, vier door burgemeester Rian van Dam in Hollands Kroon en één door de minister in Rijswijk.

WICHER BRAAD (75) uit Hippolytushoef zet zich sinds 1993 in als vrijwilliger voor de Historische Vereniging Wieringen. Hij is archivaris, beheerder van de beeldbank en schrijver van artikelen op cultuurhistorisch gebied over Wieringen. Daarnaast is Wicher Braad sinds 2004 als vrijwilliger zeer actief bij het Wieringer Eiland Museum Jan Lont.

MARLISA EHRINGFELD-KATUIN (56) uit Slootdorp is sinds 1988 als vrijwilliger betrokken bij de EHBO-afdeling Wieringermeer, in de functies voorzitter, docent en beheerder van de cursusadministratie. In 1988 haalde ze haar diploma EHBO-instructeur en tot 2015 is zij instructeur geweest. Zij moest hier om gezondheidsredenen mee stoppen. Sinds 2012 was Marlisa Ehringfeld voorzitter van de vereniging, wat zij met veel inzet heeft gedaan.

JAAP KOOIJ (64) uit Nieuwe Niedorp is sinds 1982 vrijwilliger bij ijsclub IJs- en Volksvermaak in Nieuwe Niedorp. Hij plant de schaatswedstrijden, neemt het onderhoud van de clubgebouwen voor zijn rekening en helpt bij evenementen als de triatlon en Paaspolderpop. Sinds 1985 is Jaap Kooij vrijwilliger bij voetbalvereniging Nieuwe Niedorp, waar hij scheidsrechter is en veel onderhoud regelt. Daarnaast is hij secretaris van Stichting Nederlands Hervormde Wezenadministratie Nieuwe Niedorp.

DIA VELDMAN (71) uit Winkel is sinds 1994 vrijwilliger bij Sensoor, de Landelijke Luisterlijn. Hier worden telefoon- en chatdiensten gedraaid, waar een luisterend oor wordt geboden aan mensen die hun verhaal niet in hun eigen omgeving kwijt willen of kunnen. Naast de diensten neemt zij ook deel aan intervisiebijeenkomsten en thema-avonden. Zij is ook meerdere keren mentor geweest voor kandidaat-vrijwilligers. Daarnaast begeleidt Dia Veldman sinds 2010, als vrijwilliger bij Exodus, kinderen bij het bezoek aan hun gedetineerde ouder. Ze rijdt hiervoor door heel Nederland.

ARJEN ELLING (62) uit Breezand is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Hij was naar Rijswijk gelokt en werd daar tot zijn verbazing geridderd door defensieminister Ank Bijleveld. Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor Sail Den Helder, de Traditionele Schepen Beurs, TEDX Den Helder, het Helderse Vliegerfestival en North Sea Offshore kreeg Arjen Elling in 2017 al de gemeentelijke erepenning van de gemeente Den Helder. Hij is sinds 2011 de drijvende kracht achter de Stichting Bosnische Toekomst en actief lid van de Dorpsraad Breezands Belang. Daarnaast kruipt hij overtuigend in de rol van Sinterklaas, Zwarte Piet en de Kerstman en brengt zo plezier in zorginstellingen en asielzoekerscentra. Tussen de bedrijven door timmerde Arjen Elling onlangs samen met zijn vader een nieuw dierenverblijf voor de kinderboerderij in Breezand.