• Pixabay.com

Verjaardagsfietstocht langs de Waddenzee

DEN OEVER Vanwege het 10-jarig bestaan van Waddenzee Werelderfgoed wordt van 19 tot 26 juni een fietstocht door drie landen gefietst. 

De tocht start woensdag 19 juni. Een groep start in Denemarken, een andere groep in Nederland en beide eindigen in Willemshaven, Duitsland. De fietstocht is hét evenement van het verjaardagprogramma van het 10-jarige werelderfgoed Waddenzee. Het motto is One Wadden Sea. Two wheels. Three countries.

Elke dag kun je als fietser of bezoeker aanhaken bij de fietsgroep, die in acht dagen van Vlieland naar Emden (Duitsland) fietst. De route voert van Vlieland naar Texel en op 21 juni wordt de oversteek gemaakt naar Den Helder. Vanaf Den Helder wordt gefietst naar Den Oever, vervolgens naar Kornwerderzand en door naar Harlingen. De organisatie is kennelijk niet op de hoogte van het feit dat de Afsluitdijk is afgesloten voor fietsers. Vanaf Harlingen voert het verder naar Holwerd en Pieterburen en dan naar Delfzijl. Op de laatste dag wordt gefietst van Delfzijl naar Nieuw Statenzijl en het eindpunt Emden. De tocht eindigt op 30 juni in Willemshaven waar een festival rondom het 10-jarig bestaand wordt georganiseerd.

Onderweg krijgen de fietsers allerlei informatie over de Waddenzee door Waddenzee Experts.