• Remco Zwart/Zoomfactory.nl

Uitkijken naar Sinterklaas

HOLLANDS KROON Sinterklaas zal ook dit jaar weer als eerste voet aan wal zetten in Hollands Kroon. Komende zaterdag zal hij met zijn vele pieten én een overvloed aan strooigoed om 10.00 uur aanmeren in Den Oever. "We hebben dit jaar vele extra pepernoten en snoepgoed ingeslagen, nu vorig jaar meer kinderen dan ooit ons kwamen ontvangen", aldus Hoofdpiet.

In de haven van Den Oever ontvangt burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon zaterdag 18 november om 10.00 uur de goedheiligman en zijn vele pieten.

Sinterklaas zal dit jaar een spectaculaire show organiseren in 't Vikingschip in Den Oever. Die start om 11.30 uur.

Na de intocht en Sinterklaasshow vertrekken Sinterklaas en de pieten naar Hippolytushoef, waar zij om 14.45 uur aankomen. Aansluitend is een meet and greet met het Spaanse gezelschap in de (grote) Hippolytuskerk. Samen met de pieten zingen de kinderen en kunnen ze samen met de Sint op de foto.

Zijn laatste stop komende zaterdag is in Westerland. Rond 16.15 uur arriveert Sinterklaas met zijn pieten om in het Dorpshuis met de kinderen de laatste stand van zaken door te spreken en de Pietendisco te aanschouwen. Uiteraard is ook hier voldoende gelegenheid om Sint en zijn Pieten vragen te stellen of om op de foto te gaan.

Een dag later meren Sinterklaas en zijn pieten aan in de Rijd, Niedorp. Na een optocht over de Dorpsstraat wordt iedereen verwelkomd in Prins Maurits. Kinderen kunnen hun tekening of ander kunstwerk voor de Sint afgeven bij de tekenpietjes. Sinterklaas wordt verwelkomd om 13.15 uur. Hierbij wordt warme chocolademelk geserveerd.

Op dezelfde dag brengt Sinterklaas een bezoek aan Van Ewijcksluis. Hij komt om 14.30 uur aan met zijn stoomboot. Tijdens de intocht zal muziekvereniging Breez'harmony voor de muzikale welkomstnoten zorgen. Daarna geniet Sinterklaas van een viering in de serre van De Brug. Voor het nodige spektakel zorgt de pietmobiel.