• Tony en Maria, de moderne, New Yorkse Romeo en Julia in West Side Story.

Uit in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF Het Filmhuis in de Cultuurschuur presenteert vrijdagavond 12 januari de prachtige musicalklassieker The West Side Story. Het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Maria en Tony, ieder van een verschillende New Yorkse straatbende. Romantiek, sociaal drama en vooral prachtige muziek van Leonard Bernstein. Aanvang 20.00 uur, entree 5 euro.

CONCERT Zondag 14 januari organiseert de Culturele Raad een optreden van het Haytham Sofia Qu4rtet. De vier muzikanten spelen een prachtige combinatie van Arabische, Europese en Afrikaanse muziek. De instrumenten die zij bespelen, zijn U'd (Arabische luit), hobo, cello en percussie. Hun passie voor muziek, hun bewondering voor elkaars talent en het speelplezier spatten ervan af.

Aanvang 15.00 uur, entree 10 euro, donateurs 8 euro. Reserveren kan via info@cultureleraad-wieringermeer.nl of telefonisch bij Roelie Schiere: 0227-581781. Zie ook www.cultureleraad- wieringermeer.nl.

EXPOSITIE En als u dan toch in de Cultuurschuur bent, bekijk dan meteen even de fraaie expositie van Meindert Nieuweboer. Hij is een vrijwilliger die regelmatig vroeg in de morgen het ochtendpiket verzorgt. Dus kunst van eigen bodem. Meindert: "Wat is er mooier dan je kleinkinderen te schilderen. Ik heb er ook aardigheid in om bij zomerdag in de weilanden wat plaatjes van koeien te schieten. De tekening van een koe boeit me. En bloemen zijn voor mij een uitdaging om met kleuren de realiteit te benaderen." Kortom, genieten van kleurige portretten, koeien en bloemen.