• De bestuursleden, vanaf links: Kim Duineveld, Jari Conijn, Max van der Vlugt, Nick van der Wereld, Ruby Kesteloo en Mark Teeuwen.

    Tulpenkeuring Breezand

Tulpenkeuringen Breezand weer van start

BREEZAND In Breezand is vrijdag 11 en zaterdag 12 januari de eerste tulpenkeuring van het nieuwe seizoen. Gedurende zes weekeinden kunnen de keurders aan de slag. Elke keuring worden er tien potten met tulpen beoordeeld op de poot, het blad, de bloem en de algemene stand. Als tulpenkeurder wil je zo dicht mogelijk bij het oordeel van de jury komen. Die bestaat uit Jeffrey van Woesik, Ted Berbée, Frans van Lierop en Wil Slijkerman. De keuringen zijn in Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5. "Neem al je vrienden, kennissen en familieleden mee en ga de strijd aan met elkaar!", aldus het enthousiaste bestuur van Tulpenkeuring Breezand. Iedereen is welkom, van jong tot oud.

Er wordt gestreden in drie categorieën: de Van Dooren Transport Juniorengroep (keurders onder 18 jaar), de Agratechniek Senioren (boven 18 jaar) en de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse (beste 25 senioren die zich het vorige seizoen hebben gekwalificeerd). Na tweemaal succes ontbreekt ook de triocompetitie niet meer bij de Tulpenkeuring. De Rabobank is vanaf dit seizoen sponsor van de triocompetitie.

HET BESTUUR De Tulpenkeuring Breezand staat onder leiding van het Tulpenkeurbestuur. Nick van der Wereld verlaat na dit seizoen het bestuur. Kim Duineveld draait dit jaar voor het eerst mee en zal de taken die Nick als secretaris vervult overnemen. Jari Conijn is penningmeester, Max van der Vlught vice-voorzitter, Mark Teeuwen voorzitter en Ruby Kesteloo is verantwoordelijk voor social media en communicatie.

TIPS VAN DE JURY In tegenstelling tot voorgaande jaren geeft een van de juryleden niet op vrijdagavond uitleg over hoe het tulpenkeuren in zijn werk gaat, maar op zaterdagmiddag 12 januari om 15.30 uur. Van je fouten kun je leren en daarom mogen alle deelnemers die dan aanwezig zijn hun eigen ingevulde formulier vergelijken met de juryuitslag.

INFORMATIE Deelname aan de wedstrijden kost voor de senioren 2 euro en voor de junioren 1,50 euro. De winnaar wordt beloond met een overheerlijke slagroomtaart of worstenpakket. Daarnaast wordt elke week een pot tulpen verloot onder de deelnemers.

Het Museum Oud Anna Paulowna, gevestigd aan de Zandvaart 5, is voor het keuren geopend op vrijdagen van 16.00 tot 21.00 uur. Zaterdag kunnen keurders terecht van 9.00 tot 15.30 uur. Het seizoen wordt vrijdagavond 8 maart afgesloten met de prijsuitreiking op de feestavond. Meer informatie over de tulpenkeuring staat op de vernieuwde website www.tulpenkeuring.nl. Volg de tulpenkeuring ook via Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en uitslagen.

Op de foto de bestuursleden met de bossen tulpen die ze half december hebben uitgedeeld aan de sponsors, om ze te bedanken voor hun onmisbare bijdrage.