• Links Linda Berbee en rechts bij de wit-roze tulp Peter Klaver.

    Tulpenkeuring Breezand

Tulpenkeurders kunnen nog één keer los gaan

BREEZAND Komend weekeind is alweer de laatste kans voor tulpenkeurders om hun kwaliteiten te laten zien. Afgelopen weekend was de vijfde keuring. De eerste plaatsen waren voor Bram en Saskia Klaver, Suus en Ron van Lierop en Martijn Pijnacker.

JURYOORDEEL Het juryoordeel varieerde van 5,5 tot 8,5 punten. De wekelijkse tip van jurylid Ted Berbée luidde deze keer: 'Dubbel dik telt niet mee'. Waarschijnlijk duidde hij op de poot van de tulp Outfit. Deze waren erg dik maar ongelijk van grootte waardoor zij een 5,5 scoorden. De rode tulp Surrender had een perfecte showkwaliteit en scoorde maar liefst een 8,5 op de algemene stand.

EIGEN MENING Tijdens de keuring vertelde fanatiekeling Peter Klaver: "Een halve strafpunt op één beoordelingscijfer is geen strafpunt. Je eigen mening kan immers verschillen van de jury. Wanneer je één of meer strafpunten hebt op één beoordelingscijfer moet je gaan nadenken wat je fout hebt gedaan." Dus pak allemaal je beoordelingsformulier erbij en kijk wat je fout hebt gedaan. Wie weet wordt er zaterdag bij jou aangebeld en win jij een van de laatste taarten van dit seizoen!

UITSLAGEN Martijn Pijnacker en Bram Klaver deelden met 9,5 strafpunten de eerste plaats in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. Zij wisten tijdens de vijfde tulpenkeuring van dit seizoen het juryoordeel het best te evenaren. Piet Duineveld en Ruud de Waard werden samen derde (10,5 strafpunten). Bij de Agratechniek Senioren won Ron van Lierop (10,5). Mark Teeuwen en Karel Kesteloo deelden met 11,5 strafpunten de tweede plaats. Na loting won bestuursvoorzitter Mark Teeuwen de taart en Karel Kesteloo het worstenpakket. Suus van Lierop en Saskia Klaver (13) wisten bij de Van Dooren Transport Junioren het juryoordeel het best te evenaren. Richy Kesteloo eindigde op de derde plaats met 13,5 strafpunten. De Rabobank triocompetitie werd gewonnen door het trio Fa. P.A.M. Klaver & Zn. (Peter, Bram en Saskia Klaver). William van Haaster won de pot van de week en kreeg de pot Sandor mee naar huis.

MEEDOEN? Komend weekeind is alweer de laatste keuring van dit seizoen. Vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 15.30 uur kunt u tulpenkeuren. Locatie: Museum Oud Anna Paulowna aan de Zandvaart 5 in Breezand.

Voor meer informatie en overige uitslagen, kijk op www.tulpenkeuring.nl, Facebook, Instagram en Twitter.