• Deze dames kom je liever niet tegen in een donker bos.

Tocht der angsten Pear of Fear blijkt groot succes

[NIEUWE NIEDORP] De kop is er af. Na maanden van voorbereiding werd er door de organisatie met gezonde spanning uitgekeken naar vrijdag de dertiende oktober. Het was lange tijd onzeker wat ze er van moesten verwachten maar op de avond zelf vielen alle stukjes op z'n plaats. Met 141 deelnemers en vele positieve reacties is de 'tocht der angsten Pear of Fear' in Nieuwe Niedorp een geweldig succes gebleken.

[INITIATIEFNEMERS] In het voorjaar kwamen zes mensen uit Nieuwe Niedorp bij elkaar met één gemene deler: (bijna) allen woonden aan de Dorpsstraat met uitzicht op de boomgaard van Fruitteeltbedrijf Kater. In de boomgaard met 20 hectare appel- en perenbomen kan het 's avonds akelig stil en donker zijn. De ultieme plek voor een spooktocht. Er werd besloten dat het dan ook maar echt eng moest gaan worden met als doelgroep de middelbare scholieren van 12 t/m 18 jaar. Peren om bang van te worden: Pear of Fear.

[VRIJWILLIGERS] De oogst was in de afrondende fase en op donderdag werden de laatste appels geplukt. De grote schuur waar vorige week nog 70 plukkers hun koffie konden drinken, vulde zich op vrijdagmiddag met vrijwilligers voor de spooktocht. Zes grimeuses hebben ontzettend hard gewerkt om de veertig vrijwilligers te transformeren tot afschrikwekkende wezens van de nacht. Terwijl rond 20 uur de deelnemers bij dorpshuis de Prins Maurits zich verzamelden, verdwenen de monsters in het duister van de avond naar hun plaats.

[ANGSTKRETEN] De jonge deelnemers, afkomstig uit de hele gemeente Hollands Kroon, werden in groepen verdeeld en vertrokken via de Dorpsstraat naar de ingang van de tocht. Na ontvangst bij de poort door twee 'lieftallige' nonnen, stonden ze er helemaal alleen voor en stapten in een donker gat vol onaangename verrassingen. Een golf van angstkreten, stoere praatjes en angstige gezichten trok door de boomgaard om na 3 km weer terug te komen in de bewoonde wereld.

[HORRORCLOWN] De man met de zeis, een guillotine met 'beeldschone' zuster, belaagd worden door een gek met kettingzaag, een ware nachtmerrie komt uit met de horror-tandarts en zijn bloederige patiënt, zombies op een trekker en tussen de appelbomen, vuurwerk, een filmschuur, een valstrik van monsters tussen de perenbomen, bij de brug linksaf het bos in waar vreemde dingen gebeuren en in een donker weiland verrast worden met enge geluiden. En dan denk je het te hebben gehad maar dan is er nog een horrorclown! Het was er allemaal.

[WORDT VERVOLGD] De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond en genoot na afloop van de vele leuke reacties. Het weer zat mee, de opkomst was groot en de vrijwilligers hebben hun rol geweldig ingevuld. Uiteindelijk hebben slechts 15 deelnemers de tocht vroegtijdig verlaten maar van andere deelnemers had het zelfs wel wat enger mogen zijn. Zowel deelnemers als vrijwilligers spreken nu al enthousiast over volgend jaar dus een vervolg kan eigenlijk niet uitblijven!

Blijf op de hoogte via Facebook en Instagram: PearofFear.