• www.pixabay.com

Sint komt zaterdag aan in Anna Paulowna

ANNA PAULOWNA Sinterklaas komt zaterdag 17 november samen met zijn Pieten weer Anna Paulowna binnen gevaren.

Om 10.00 uur legt het gevolg na een verre reis uit Spanje de boot aan bij de aanlegsteiger aan de Van Ewijcksvaart. Hier spreken Monique Broersen en Mary van Gent een welkomstwoord. Op de Van Ewijcksvaart staan Breez' Harmony en de geluidswagen opgesteld.
De Sint gaat lopend met de Pieten door de Molenkolk (Breez' Harmony loopt voorop) richting Molenvaart naar het Kroondomein (gemeentehuis), waar het gezelschap om 10.30 uur aankomt. Mary van Gent verzorgd hier de verwelkoming en Sinterklaas zal een toespraak geven. De muziek zal meegaan naar het plein voor het gemeentehuis. Na de toespraak loopt de stoet via de Molenvaart langs de winkels, via Maderliefjes naar het Molensluisplein. Prijswinnaars van de kleurplaten worden dan bekend gemaakt en ontvangen hun prijs.
Na een korte middagpauze vervolgt Sinterklaas vanaf 14.00 uur zijn tocht door Anna Paulowna. De geluidswagen, Breez' Harmony en paard en wagen staan gereed bij de
achteringang van de Hubo/Broers aan de Zandvaart om 13.45 uur. Om 14.00 uur vertrekt de stoet vanaf deze achteringang richting de Wijd.Spaansweg via Burg.Lovinkstraat, D.Lubbertstraat, over de brug langs Schra bij ZAP rechtsaf langs de winkels richting witte brug en dan naar Bloemenlust. Kinderen ontvangen Sint Nicolaas vanaf 14.30 uur in de grote zaal van Bloemenlust. Om 15.15 uur maken de Sint en de Pieten zich op voor het vertrek.