• Blije gezichten tijdens de feestelijke finaleavond van de Rabobank Clubkas Campagne.

    Bertil van Beek
  • Karel en Claudia van Wieringermeerruiters hebben de originaliteitsprijs in ontvangst genomen.

    Bertil van Beek

Rabobank deelt uit in Hollands Kroon

WIERINGERWERF Meer dan 170 verenigingen kwamen donderdagavond 13 juni naar rsg Wiringherlant in Wieringerwerf voor de feestelijke finaleavond van de Rabobank Clubkas Campagne. Dit jaar verdeelt Rabobank Kop van Noord-Holland maar liefst 225.000 euro over de deelnemende clubs in het werkgebied van de bank. Donderdag kregen de eerste clubs, alle uit Hollands Kroon, hun gedeelte.

Op deze eerste finale in Wieringerwerf volgt een feestelijke bijeenkomst voor de clubs van Texel. Voor de verenigingen in en rondom Schagen wordt 20 juni een finale georganiseerd in de Muziektuin in Schagen. Op 29 juni mogen ook de verenigingen uit Den Helder en omgeving hun cheques ophalen.

GROTE WINNAAR De leden van Rabobank Kop van Noord-Holland hebben massaal gestemd: 7.812 leden (38%) hebben hun stemmen verdeeld over hun favoriete clubs. Dit komt neer op 39.060 stemmen in totaal. Op basis van dit aantal stemmen is er in de gemeente Hollands Kroon één grote winnaar naar voren gekomen: de Christelijke Voetbalvereniging Wieringermeer ontving 290 stemmen. Hierdoor mochten zij een prachtige cheque ter waarde van 1.673,30 euro in ontvangst nemen. Er was ook een prijs voor de origineelste campagne om de deelname aan de Clubkas Campagne onder de aandacht te brengen. Deze originaliteitsprijs werd door ledenraadslid Dirk van den Berg uitgereikt aan de Wieringermeerruiters uit Middenmeer, vanwege het aansprekende promotiefilmpje dat de club had gemaakt. Naast deze originaliteitsprijs, waaraan een bedrag van 250 euro was verbonden, kregen bestuursleden Karel en Claudia nog twee cheques uitgereikt. Wieringermeerruiters had in de Clubkas Campagne 118 stemmen geoogst, goed voor 680,86 euro en Stichting Hippos nog eens 33 stemmen, wat een cheque opleverde van 190,41 euro.