• Winnaars Peter Klaver, Andriena Klaver-Waterman, Saskia Klaver, Thobias Smit, Ruud de Waard, Piet Duineveld en Wim Smit.

    Tulpenkeuring Breezand

Prijsuitreiking tulpenkeuring

BREEZAND De Jacques van den Berg bokaal, de prijs voor de beste tulpenkeurder, is dit seizoen gewonnen door Ruud de Waard. Jesper Pijnacker werd eerste bij de Van Dooren Transport Junioren en Aad van der Meer bij de Agratechniek Senioren.

Afgelopen vrijdag 9 maart waren de prijsuitreiking en feestavond in Museum Oud Anna Paulowna in Breezand. Voorzitter Thijs van den Berg startte de avond met een bedankje aan alle sponsors voor het mede mogelijk maken van het tulpenkeurevenement. Er werd teruggeblikt op een geslaagd tulpenkeurseizoen met gemiddeld 86 deelnemers. Thijs van den Berg werd gedurende de avond in het zonnetje gezet om hem te bedankten voor zijn inzet de afgelopen jaren. Thijs begon als vice-voorzitter en werd later voorzitter. Na zes seizoenen neemt hij afscheid. De rol van voorzitter heeft hij het afgelopen seizoen overgedragen aan Mark Teeuwen. Mark's rol als vice-voorzitter zal volgend jaar worden vervuld door Max van der Vlught.

UITSLAGEN Jurylid Ted Berbée blikte terug in de geschiedenis van het tulpenkeuren en reikte vervolgens op de hem kenmerkende humoristische wijze de prijzen uit. Kampioen bij de junioren was Jesper Pijnacker met 74 strafpunten. Saskia Klaver volgde hem op de voet (74,25 strafpunten) en Thobias Smit (80 strafpunten) werd derde. Bij de Agratechniek Senioren was het Aad van der Meer die met 51,75 strafpunten eerste werd. Hij werd op de tweede plek gevolgd door Piet Duineveld (53,75) en op de derde plek eindigde Andriena Klaver-Waterman (61). Ruud de Waard werd met slechts 45,5 strafpunten eerste in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse en won hiermee de Jacques van den Berg bokaal. Op de tweede plek volgde Peter Klaver (48,25) en derde werd Wim Smit Junior (48,75). Winnaar bij de triocompetitie was het trio Pa en zijn bloedjes bestaande uit Cor, Ruud en Dick de Waard. Het trio Fa. P.A.M. Klaver en Zn. werd tweede en de Hipposmitjes derde.

Na de prijsuitreiking was er gelegenheid om aan de hand van vier potten tulpen met de jury in discussie te gaan. De avond werd afgesloten met de traditionele en gezellige pot bingo. Op 29 maart zal een delegatie uit Breezand deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren op de Keukenhof in Lisse.