• Monica haalt altijd het onderste uit de kan, gestimuleerd door Manito's virtuoze spel.

    Edwin Huizing

Spaans temperament in Ruïnekerk

OUDE NIEDORP Zangeres Mónica Coronado uit Barcelona brengt zondagmiddag 25 augustus haar Spaanse temperament mee naar de Ruïnekerk in Oude Niedorp. Ze treedt daar op, samen met gipsyflamenco-gitarist Manito. Met hun warmbloedige voorstelling Melodías del Corazón neemt dit tweetal de luisteraar mee naar een wereld vol passie, weemoed en hartstocht.

Tijdens concerten krijgt Monica het publiek snel op het puntje van de stoel. Manito weet haar met zijn virtuoze spel altijd te stimuleren om het onderste uit de kan te halen. Dit optreden belooft een en al vuur!

Mónica Coronado begeleidt soms zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Manito's vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende 'Manitas de Plata'.

Het concert aan de Dorpsstraat 33 is helemaal akoestisch. De aanvang is 15.00 uur, entree 12,50 euro, inclusief drankje. Reserveren kan via info@manito.biz of 06-23259107.