• Start van de heren in 2018. (Foto: Marieke van Lierop)

    Marieke van Lierop

Publiek maakt Kwart(je) Triathlon van Anna Paulowna uniek

ANNA PAULOWNA Het Kwart(je) Triathlon van Anna Paulowna is zaterdag 24 augustus alweer voor de 37e keer. Sinds 1983 wordt het Kwart(je) georganiseerd en het is dan ook de langst lopende kwart triatlon van Nederland. De Trio Triathlon is aan de 26e aflevering toe. "We zijn super trots op dit evenement," aldus de altijd enthousiaste pr-vrouw Jessica Dorsman. "We zijn alle vrijwilligers en sponsors enorm dankbaar dat zij dit voor ons mogelijk maken."

Komende zaterdag klinkt om 13.15 uur het startschot in het open water van het Oude Veer. Eerst starten de individuele heren en 10 minuten later de individuele dames en de zwemmers van de trioteams. Na het zwemmen volgen 40 kilometer fietsen door Anna Paulowna en Breezand en 10 kilometer hardlopen door Breezand. De lopers starten vanaf het Ceresplein in Breezand en daar zal de eerste atleet ook finishen om ongeveer 15.00 uur. De organisatie vraagt aan alle inwoners begrip voor eventuele vertraging op de weg tijdens het evenement en verzoekt iedereen de aanwijzingen op te volgen van de verkeersregelaars.

Jessica tot slot: "Uiteraard hopen wij dat u de atleten komt aanmoedigen want de hoeveelheid publiek langs de kant van de weg maakt ons evenement wel uniek!"

Op www.triathlonannapaulowna.nl is de meest actuele informatie en de deelnemerslijst te vinden.