• Het zwemonderdeel was vervangen door een extra loop.

  Marc Moussault
 • Silke Bink (1003) liep als onderdeel van een duo twee keer hard in de hitte.

  Oscar Blom
 • Arie van der Lee uit Anna Paulowna werd knap tweede.

  Wim Lemmers
 • Joost van Weelderen finisht met zijn meisjes.

  Wim Lemmers
 • Ook Siem Smit gaat met z'n kinderen over de finish.

  Wim Lemmers
 • Ook trio de Zwaagjes, hier samen finishend, moest improviseren. Zwemmer Cor deed het fietsonderdeel op de roeifiets, fietser Frea liep de Kneesloop en Astrid liep de laatste 5 kilometer.

  Wim Lemmers
 • De molen aan het Oude Veer als decor van de eerste loop.

  Oscar Blom

'Onthoofd' Kwartje Triathlon

ANNA PAULOWNA Wat de 37e editie van het Kwart(je) Triathlon Anna Paulowna had moeten worden, werd op 24 augustus de eerste Polderse run-bike-run. Het zwemwater voldeed niet aan de norm door de aanwezigheid van intestinale enterococcen. Het spectaculaire zwemonderdeel kwam te vervallen en werd vervangen door een tweede loopafstand. Weg was de hectiek tijdens de zwemstart, geen fanatieke toeschouwers langs de kant van het Oude Veer. Wat overbleef was de prachtige molen als stille getuige.

Oscar Blom

Bij de trio's mocht de zwemmer de eerste loop volbrengen of de (beste) hardloper van het team mocht twee keer lopen. Het parcours van de eerste run was de welbekende Kneeslooproute van 7,6 km. Het fietsgedeelte van 40 km was hetzelfde gebleven en de tweede loop was ingekort tot 5 km.

Pure pech voor de goede zwemmers en een meevaller voor de geoefende hardlopers. De winnaars: eerste man Michael Emmerik, eerste vrouw Janneke Sinnige, eerste mannentrio Old Stars, eerste vrouwentrio Kim's team, eerste gemengde trio Kapiteyn. Een bijzondere vermelding verdient het trioteam van NWZ Functie: de twee teamleden Silke Bink en Rick van Breda werden derde. Silke liep twee keer in de hitte en Rick klokte de onvoorstelbare snelste fietstijd van de dag: 51 minuten en 48 seconden!

De run-bike-run is prima verlopen, maar de langst lopende kwart triatlon van Nederland moet wel blijven bestaan. Benieuwd wat voor plan C de organisatie voor 2020 bedenkt.