• Directeur van Runnersworld Hoorn Danny Pormes en Joey hebben veel plezier op de paddock.

    Eigen foto

Joey Alders presteert prima in Azië

ANNA PAULOWNA De 20-jarige F3-coureur Joey Alders uit Anna Paulowna pakte op het voormalige Formule1-circuit van Sepang, Maleisië, de overwinning in de eerste en tweede race en eindigde in de derde race als tweede. Het racetalent heeft hiermee de leiding in de tussenstand veroverd. Hij komt uit voor het Black Arts Team. Tijd om met Joey na te genieten. Hij voelde zich in zijn element in Sepang. "De baan ligt er schitterend en uitdagend bij met de grote en hoge tribunes. Het is geweldig om op dit circuit te rijden."

Oscar Blom

EEN TERUGBLIK "De eerste twee races gingen voortreffelijk. De eerste race won ik gemakkelijk, ondanks dat de safetycar de baan op kwam en er een restart kwam. In de tweede race belandde ik na de start op plek twee, maar in de vierde bocht kwam ik weer in polepositie terecht en bleef aan de leiding. Ik moest in deze race wel mijn banden sparen, kon niet voluit gaan want we kregen slechts twee sets banden voor het hele weekend. Een tweede plek in de derde race was het hoogst haalbare; door een slippende koppeling kon ik moeilijk wegkomen en belandde van plek één naar plek drie. Uiteindelijk ben ik toch nog op plek twee geëindigd."

TESTRIJDER RENAULT Als het jonge racetalent na de komende races op het Circuit van Sepang volgende maand nog steeds eerste in het kampioenschap staat, mag Joey op 27 oktober dit jaar testen bij Renault in Abu Dhabi. Renault Sport, die de nieuwe auto presenteerde voor het volgend seizoen in Azië, stuurde een afgevaardigde naar het circuit van Sepang. Joey: "Ik weet wat er op het spel staat, ben ook extra gemotiveerd om de komende races volgende maand goed voor de dag te komen."

BEGELEIDINGSTEAM "Geïnteresseerden beseffen niet altijd wat er allemaal bij komt kijken of hoe hoog het niveau eigenlijk is. Het Chinese team waar ik voor rijd, BlackArtsRacing, geeft mij goede begeleiding en mijn engineer is Richard Bradley uit Engeland. Richard kon rijden voor RedBull maar koos ervoor om fabrieksrijder te worden voor Toyota en Nissan. Het begeleidingsteam wordt gecompleteerd door mensen die met mij meegaan om alles te regelen en zorgen dat ik mij kan focussen op de race. Daarnaast zorgen van tevoren Runnersworld Hoorn en Fitness Centrum Anna Paulowna dat ik mij fysiek kan voorbereiden en daar ben ik allemaal enorm dankbaar voor."

OVERSTAP NAAR F1 De kans bestaat nu dat Joey een overstap maakt naar de Formule1. "De F1-teams hebben allemaal een juniorenprogramma om zo door te kunnen stromen naar de F1. Het zou fantastisch zijn wanneer ik mag testen bij Renault. Dan kan ik laten zien wat ik kan en hopelijk is dat dan genoeg voor het juniorenprogramma. Voor het komende raceweekend moet ik gewoon focussen op goed resultaat; daarna zien we het wel."

FANS "Mijn ouders zijn mijn grootste fans. Zij kunnen de races via een link op Instagram volgen, maar anders deel ik het op mijn eigen Facebookpagina."