• Pixabay.com

Gezondere jeugd in Hollands Kroon door 'Lekker in je Life'

HOLLANDS KROON Verschillende organisaties en zorgprofessionals in Hollands Kroon slaan de handen ineen met het programma 'Lekker in je Life'. Het programma, dat al deze maand start, richt zich op kinderen in Hollands Kroon van 2 tot 18 jaar, met een vorm van overgewicht. De kinderen volgen een programma, dat rust op drie pijlers: voeding, gedrag en bewegen.
Eén op de vijf kinderen in Hollands Kroon heeft overgewicht. Achter overgewicht kunnen verschillende oorzaken schuil gaan. Lekker in je Life is een programma dat overgewicht bij kinderen aanpakt. Door trainingen en bijeenkomsten onder leiding van verschillende zorgprofessionals wordt op een leuke manier een gezonde leefstijl aangeleerd. Het doel is gezinnen zelf te laten ervaren hoe ze aan de slag kunnen. Na een programma van een jaar is het de bedoeling dat iedereen op eigen benen verder kan.

Het project draait al succesvol op Texel en met subsidie van de provincie Noord-Holland en de gemeente Hollands Kroon kan het nu starten in Holland Kroon.

Deelnemen aan Lekker in je Life of vragen? Stuur een bericht naar info@lijl.nl.