• Nederlands Kremlin

Open dag Kunsttuin Nederlands Kremlin.

WINKEL Kunsttuin Nederlands Kremlin is zondag 19 augustus weer open voor publiek, van 10.00 tot 17.00 uur.

De laatste jaren heeft bouwer Ger Leegwater zich toegelegd op het maken van beelden. In en om de bouwwerken zijn veel beelden te zien. Zo voert Sint Joris boven het amfitheater zijn gevecht met de draak en in de kapel hangt de aartsengel Michaël boven het altaar.

Zijn grootste trots zijn de beelden in de Neptunusfontein met de Pegasus, de Triton en Neptunus. In de werkplaats is een grote vis te zien, gemaakt uit verschillende metaalsoorten. Ger zet zijn nieuwe ideeën niet op papier, maar in zijn hoofd ontstaan de tekeningen.

Op de zuilenrij, van de tempel van Vulcanus, heeft Ger voor de architraaf de bekisting klaar om deze vervolgens vol te storten met cement. Door het warme weer is het werken met cement even gestopt, dit droogt nu te snel. Wel liggen alle materialen klaar, staat de bouwlift op zijn plaats en als de temperatuur gedaald is, kan Ger direct beginnen met storten.

Bezoekers zijn zondag van harte welkom om het nieuwste project, de beelden en de bouwwerken te komen bekijken. Er is voldoende ruimten om te picknicken, te fotograferen en andere mensen te ontmoeten.

Door de verscheidenheid aan materialen en stijlen is het Nederlands Kremlin geschikt voor alle leeftijden en een breed publiek. Voor kinderen is er een foto-puzzeltocht.

U vindt Kunsttuin Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw 51 in Winkel. Parkeren kan bij het golfterrein Regthuys. Entree vanaf 13 jaar 3 euro. Zie ook www.kunsttuinnederlandskremlin.nl.