• Dok Toer

Noord-Holland Langste

REGIO Dok Toer rijdt zondag 6 januari, samen met MTB-Noord Holland, de MTB/veldtoertocht 'Noord-Holland Langste', een veldtoertocht van 65 kilometer. Deze tocht wordt individueel gereden langs een met pijlen uitgezette route, die voor het grootste deel onverhard is. De route leidt langs allerlei bezienswaardigheden tussen Alkmaar en Den Helder. De route gaat langs plekken waar je normaal niet met je fiets mag komen. Een deel van de route gaat over het strand.

De tocht start tussen 9.00 en 9.30 uur bij de kantine van schaatshal De Meent aan de Terborchlaan 301 in Alkmaar en eindigt bij HRTC Dok op het wielerterrein aan de Guldemondweg in De Schooten, Den Helder. In de duinen die op de oude zeedijk zijn gemaakt, moeten deelnemers kiezen tussen het strand of over de weg naar de strandopgang van St. Maartenszee.

Er is geen voorinschrijving. De fietshelm is verplicht. Iedereen is welkom. De opbrengst van de rit gaat naar het goede doel Stichting Jeugd Tuitjenhorn en Oranjevereniging Tuitjenhorn, Wie acht keer of vaker meedoet aan de verschillende tochten in een seizoen, en hebben gestempeld, maken kans op de Storm-Nalu strandbike (29 inch).

Inschrijfkosten 6 euro. Met KNWU- of NFTU-lidmaatschap 5 euro.  Jeugd tussen 8 en 12 betaalt 2 euro, mits begeleid door een volwassene. Voor het goede doel wordt alleen voor deze tocht 1 euro extra gerekend.

Meer informatie bij Robert Makkus (06-30372945), Wim Erkelens Cooke (06-34377209) of Jos Huisman (06-30047199). Zie ook www.mtbnoordholland.nl.