• Arjo Frank Kievits

Nieuws van Kinepolis

SCHAGEN 'Brugklas, de tijd van m'n leven', is de titel van een nieuwe Nederlandse speelfilm. Het verhaal gaat over over Nola (Sterre van Woudenberg) die zwaar de pineut is wanneer er op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse (Vincent Visser). Door haar verdriet en jaloezie komt ze nog meer in de problemen: ze mag niet meer mee op kamp. Hier maakt de populaire Fenna (Stefania Liberakakis) dankbaar gebruik van, want zij wil de knappe Jesse inpalmen. Wanneer Nola ten einde raad is, krijgt zij hulp uit onverwachte hoek.

HORROR NIGHT Met: The Prodgy. Wanneer haar zoontje Miles zich steeds merkwaardiger gaat gedragen, begint Sarah te vermoeden dat hij wordt bezeten door iets bovennatuurlijks. Ze vreest voor de veiligheid van haar familie maar klampt zich tegelijkertijd vast aan haar moederinstinct om Miles te beschermen.

DE WEEK VAN DE EUTHANASIE In het kader van de Week van de Euthanasie houdt de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) donderdag 14 februari een speciale filmmiddag. De documentaire 'Voor het te laat is' wordt vertoond. De ziekte van Alzheimer eindigt meestal in een mensonterende situatie. Annie Zwijnenberg en Margriet Hermans leden aan Alzheimer en waren vastbesloten hun leven, dat mooi en goed geweest was, waardig te beëindigen. Beiden waren er bovendien van overtuigd dat de mens zelf moet kunnen beschikken over het moment van sterven. De documentaire 'Voor het te laat is' volgt het proces naar euthanasie in de laatste maanden van hun leven. Aansluitend organiseert de NVVE een nagesprek. Inloop vanaf 13.15 uur.

ALL YOU NEED IS LOVE Maarten ter Horst, de presentator van het populaire tv-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial. Hij stapt op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse Hooglanden. De kerstspecial komt steeds dichterbij en producer Olav en assistent Japie zoeken wanhopig naar een nieuwe host. Ondertussen bereidt ook de rest van Nederland zich voor op kerstavond en krijgt de redactie hoopvolle brieven. Lukt het hen om zonder Dr. Love gebroken harten te lijmen en geliefden te herenigen?