• Liam Neeson komt opnieuw in actie in de spannende thriller The Commuter.

Nieuws van CineMagnus

SCHAGEN Fans van actieheld Liam Neeson kunnen hun hart ophalen in bios CineMagnus, maar er is meer nieuws van het filmfront:

THE COMMUTER Taken-acteur Liam Neeson komt opnieuw in actie in de spannende actiethriller The Commuter. Michael MacCauley (Liam Neeson) verkoopt verzekeringen en reist dagelijks per trein naar zijn werk. Als hij onderweg in contact komt met een mysterieuze vrouw, wordt hij door haar gedwongen de identiteit van een passagier te achterhalen. Wanneer Michael zich realiseert dat hij gevangen zit in een crimineel complot, begint voor hem een race tegen de klok om het leven van zijn gezin en ook van zijn medepassagiers niet in gevaar te brengen.

ALL THE MONEY IN THE WORLD Oliemagnaat J.P. Getty (Christopher Plummer) is de rijkste man ter wereld. Wanneer in de zomer van 1973 zijn kleinzoon in Rome wordt ontvoerd door de Italiaanse maffia, eist men 17 miljoen dollar losgeld. De miljardair weigert echter ook maar één cent te betalen, waarna de familie het afgesneden oor van de jongen ontvangt. Wanhopig om haar zoon te redden alvorens hij verder in stukjes wordt gesneden, besluit zijn moeder Gail (Michelle Williams) om zelf te onderhandelen met de ontvoerders. Zelfs met de hulp van een ex-CIA-agent (Mark Wahlberg) zal Gail vindingrijk moeten zijn om zonder geld haar zoon te bevrijden. Meester-cineast Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator) tekent voor een episch kat-en-muisspel tussen de Getty-familie, de maffia en de sensatiebeluste paparazzi.

EVENT Dinsdag 16 januari, live vanuit Londen: opera Rigoletto. Bedrogen onschuld, dat is waar het om draait in David McVicars enscenering van Verdi's indringende tragedie voor The Royal Opera. Rigoletto, hofnar van de losbandige hertog van Mantua, wordt door de vader van een van de slachtoffers van zijn broodheer vervloekt om zijn onbeschaamde geschater. Als de hertog Rigoletto's dochter Gilda verleidt, lijkt het of de vloek is uitgekomen…

David McVicar benadrukt in zijn productie de wreedheid die hoogtij viert aan het hof van Mantua. Rijk geklede hovelingen geven zich op de klanken van Verdi's vurige dansen over aan enorme drinkgelagen.

De opera telt veel muzikale hoogtepunten, zoals de lichtzinnige aria 'La donna è mobile', maar ook Gilda's superbe, weeklagende duetten met Rigoletto en de hertog.

Kijk voor meer films en events op www.cinemagnus.nl.