• Plien van Bennekom speelt de hoofdrol in Gek van Geluk.

Nieuws van CineMagnus

SCHAGEN Een overzicht van de premières en events in Schagens filmpaleis CineMagnus:

GEK VAN GELUK In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen. Dan verzint ze met haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena's hoofd ter inspiratie op hol te brengen.

PADDINGTON 2 Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy. Hij heeft een mooi pop-up boek van Londen op het oog, maar dat wordt gestolen door Phoenix Buchanan; een charismatisch acteur en meester in vermommingen.

DE FAMILIE SLIM Max Slim is de jongste zoon van de familie Slim, een echt uitvindersgezin. Max heeft het idee dat hij altijd in de schaduw staat van zijn grote zus en ouders. Alle drie superslimme uitvinders die elk jaar weer prijzen winnen. Max heeft nog nooit een prijs gewonnen en zijn uitvindingen mislukken altijd of ontploffen zelfs. Wanneer de familie een uitnodiging krijgt voor de 25ste editie van Inventicon, stelt Max voor om niet mee te gaan en alleen thuis te blijven...

STAR WARS Vanaf woensdag 13 december: The saga continues - Star Wars: The Last Jedi. Nieuwe personages uit The Force Awakens sluiten zich aan bij legendarische Star Wars-iconen. In een episch avontuur worden eeuwenoude mysteries over de Force en schokkende openbaringen over het verleden onthuld…

EVENTS Zondag 9 en 10 december organiseert CineMagnus een KidsOchtend met de film Coco. Vanaf 10.00 uur is er van alles te doen. De film is zowel in 2D als 3D te zien. Entree 8 euro.

Woensdag 20 december alweer de laatste LadiesNight van 2017. Ditmaal met de voorpremière van 'Huisvrouwen bestaan niet', met onder anderen Jelka van Houten, Jim Bakkum, Loes Luca en Eva van de Wijdeven. In de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren.

Zie voor alle films en events: www.cinemagnus.nl.