Nieuwjaarsconcert in de Keesschuur

ANNA PAULOWNA De Keesschuur in Anna Paulowna viert de start van het nieuwe jaar zondag 7 januari met een optreden van de bigband Burn Brigade. Aanvang 14.00 uur, atelier open vanaf 13.00 uur. Toegang gratis. Adres Keesschuur: Middenweg 9b. Graag parkeren bij de begraafplaats op 5 minuten loopafstand.

Burn Brigade is een spetterende bigband die bestaat uit zeventien voornamelijk Noord-Hollandse jazzmuzikanten, die de wat avontuurlijker kant van de jazz zoeken. Sinds het aantreden van de nieuwe orkestleider Erik van der Weiden verschuift de focus van het repertoire steeds meer naar eigen werk. Stukken van Charlie Mingus of Maria Schneider vormen nog steeds de voedingsbodem voor het orkest, maar de muziek van diverse orkestleden zelf vormt steeds meer het repertoire. Erik van der Weiden is naast bandleider ook saxofonist, componist en arrangeur en geeft sinds september 2013 zijn inspiratie door aan de band.

Sinds enige tijd is er een nieuw orkestlid: de bijzondere zangeres Betty Borstlap. Naast haar activiteiten als folkzangeres en andere muzikale omzwervingen, is Betty teruggekeerd naar haar oude liefde: jazz. Zij zingt onder meer door orkestleden gearrangeerd repertoire van Joni Mitchell.

Voor meer informatie: zie www.burnbrigade.nl en de Facebookpagina van de Burn Brigade.