• Pixabay

Nieuw: wandelgroep in Nieuwe Niedorp

NIEUWE NIEDORP Bezoekers van Doet&Ontmoet in de Prins Maurits in Nieuwe Niedorp hebben het plan opgevat om een wekelijkse wandelgroep te starten. Dus wandelt u graag en wilt u dit graag samen met anderen doen, ga dan op donderdagochtend 6 september naar de Prins Maurits.

De ochtend begint om 9.30 uur met een kopje koffie of thee en de wandeling start rond 10.15 uur. Deelnemers bepalen samen de route, de lengte en het tempo van de wandeling. De gebruikelijke ontmoeting en activiteiten tijdens Doet&Ontmoet gaan ook gewoon door. Tevens is donderdag 6 september het wijkteam van Incluzio aanwezig van 10.45 tot 12.00 uur.

Doet&Ontmoet is een open inloop waar u terecht kunt voor een praatje, een kopje koffie en een leuke ochtend met anderen. Er is genoeg te doen, een spel, iets creatiefs of wat u maar wilt. Bezoekers geven samen de ochtend vorm en initiatieven zijn van harte welkom. Zoals nu deze nieuwe wandelgroep.

De activiteiten bij Doet&Ontmoet zijn elke donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur in de Prins Maurits aan de Dorpsstraat 79. Voor meer informatie: neem contact op met het servicepunt van Wonen Plus Welzijn Nieuwe Niedorp, 0224-542660 (werkdagen 9.00-12.00 uur), niedorp@wonenpluswelzijn.nl.

Geen CTR op 15 augustus

REGIO Dit weekblad verschijnt in verband met de vakantieperiode niet op woensdag 15 augustus. Woensdag 22 augustus valt de CTR Hollands Kroon gewoon weer op de mat en dat is maar goed ook, zo vlak voor de Flora en Visserijdagen en het Kwart(je) Triathlon Anna Paulowna! Teksten voor de krant van 22 augustus dienen uiterlijk maandag 20 augustus om 12.00 uur bij de redactie binnen te zijn. Insturen kan via ctrhollandskroon@bdu.nl of het Deel Je Nieuws-platform op www.ctrhollandskroon.nl.

Versmarkt viert eerste lustrum

SLOOTDORP De organisatie van de Boerenversmarkt in de Wieringermeer maakt zich op voor de vijfde editie op zaterdag 1 en zondag 2 september. Op dit proef- en beleefevenement presenteren zich meer dan 40 boeren, tuinders en andere versproducenten. Nieuw dit jaar is het kookpodium waar lokale koks aan het werk gaan met streekproducten. De markt is in de schuren en kassen van Kwekerij Siem Munster, Wierweg 7 in Slootdorp en is beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur. Entree gratis.

De variatie in producten is uitgebreid. Arjan Biesheuvel, een van de organisatoren, legt uit: 'we zijn dit jaar positief verrast met aanmeldingen van kraamhouders die met producten komen die we nog niet op de markt hadden. De markt was al heel divers met groenten, fruit, zuivel, snoeperij, planten en bloemen, maar er waren kennelijk toch nog versproducten die ontbraken. Even een greep uit de nieuwe aanmeldingen: er is een boer bijgekomen met geitenmelkproducten, een ander met schapenmelkproducten, maar ook de tomaten zijn dit jaar vertegenwoordigd, er komt een tuinder met allerhande soorten bonen en er zijn een aantal foodtrucks. Vorige jaren merkten we dat de bezoekers het leuk vonden in contact te komen met de boeren en ideeën op te doen door bijvoorbeeld recepten mee te nemen. Dat concept voeren we dus ook dit jaar weer uit: onze boeren en tuinders zullen de mensen weer blij verrassen.'

Programma

Tijdens de markt is er een programma om jong en oud te vermaken. Voor de jongste jeugd is er een springkussen en worden er knutselactiviteiten georganiseerd, er kunnen geitjes geaaid worden en op zondag is er 's middags ponyrijden. Op beide marktdagen is er 's middags live muziek: zaterdag zingt het Scheepstuygh uit Schagen en zondag het Wieringer Meezingkoor.

Boerenversmarkt

De Boerenversmarkt wordt gehouden in de schuren en kassen van Kwekerij Siem Munster, Wierweg 7 in Slootdorp en is beide dagen geopend van 11.00-17.00 uur. De markt is gratis toegankelijk. Meer informatie over de markt, haar deelnemers, het programma en de verschillende recepten is te vinden op www.boerenversmarkt.com , ook is de markt via Facebook te volgen via www.facebook.com/boerenversmarkt .