• 'Tot Siensbach' in Wieringerwaard!

Musikkapelle op bezoek

[WIERINGERWAARD] Als onderdeel van een internationaal uitwisselingsproject komt de Siensbacher Musikkapelle uit het Duitse Zwarte Woud op 4 november spelen in Dorpshuis 'De Oude School' in Wieringerwaard. Maar liefst 45 muzikale Oosterburen komen hier hun muziek ten gehore brengen. Ook houdt de muziekvereniging de jaarlijkse boekenmarkt op zondag 29 oktober.

[HUWELIJKSREIS] Drie jaar geleden vond er een spontane ontmoeting met de Musikkapelle plaats tijdens de huwelijksreis van Tina en Michiel Drijver, de dirigent van de Wieringerwaardse vereniging. De Musikkapelle speelde op de camping waar het kersverse echtpaar verbleef en de liefde voor muziek brengt zo altijd weer mensen bij elkaar. "De voorzitter bleek ook docenten van het conservatorium te kennen waar ik gestudeerd heb," vertelt Tina. "Dat was een echte 'aha-erlebnis'. We hebben toen contactgegevens uitgewisseld, en nu gaat het echt gebeuren! We kwamen er achter dat deze vereniging om het jaar een uitwisseling naar het buitenland doet. Zij zijn dat wel gewend. Voor ons staan de plannen om daarheen te gaan nog in de kinderschoenen."

[PROGRAMMA] Dit voorjaar zijn Tina en Michiel Drijver met mede-organisator Cock de Vries naar Het Zwarte Woud in Duitsland geweest om het programma met hen af te stemmen. Zowel muzikaal als toeristisch. "Nee, ze logeren niet bij ons, maar in 'Het Boshuis' bij het Dijkgatbos," lacht Tina. "Ze komen van vrijdagochtend tot zondagmiddag en het programma bestaat vooral uit muziek maken. Op zaterdag repeteren we met de twee verenigingen. Maar er is ook ruimte voor een toeristisch uitstapje naar Den Helder of Alkmaar."
De Wieringerwaarders hebben ook een repetitie bijgewoond van de Musikkapelle. "Een muziekvereniging in Duitsland heeft een heel andere rol dan de rol die wij hier kennen," laat Tina weten. "Iedereen speelt als vanzelfsprekend in klederdracht en ze zijn bij ieder evenement in het dorp betrokken om te spelen. Na de repetities komen zij samen in een soort bierkelder. Echt heel gezellig allemaal met een biertje erbij."
Tijdens het muzikale programma op 4 november zullen beide muziekverenigingen een deel van hun eigen muziek ten gehore brengen. Vervolgens gaan ze ook elkaars muziek proberen te spelen. Dit zal een onderdeel met een dikke knipoog zijn. Als afsluiting spelen ze gezamenlijk een muziekstuk.

[KAARTVERKOOP] De uitvoering vindt plaats om 20.00 uur op zaterdag 4 november. Vanaf 19.30 uur zijn de deuren van de Maartje Kaanzaal in Dorpshuis 'De Oude School' geopend. De ingang is aan de achterzijde van het gebouw bij de parkeerplaats. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij Tankstation Van Zijl in Wieringerwaard.

[BOEKENMARKT] Om aan de broodnodige inkomsten te komen, organiseert de muziekvereniging ieder jaar een boekenmarkt. "Dit jaar een weekje eerder dan gebruikelijk omdat we anders met het uitwisselingsproject in de knoop kwamen," legt Tina uit. Iedereen wordt opgeroepen om boeken te doneren die de muziekvereniging kan verkopen. De boeken kunnen iedere dinsdag en donderdag tussen 19.30 en 21.30 gebracht worden bij Dorpshuis 'De Oude School'. Vanaf twee weken voor de boekenmarkt gaan de leden van de muziekvereniging de boeken uitzoeken. Wat verkoopbaar is en wat niet. "Er wordt gesorteerd op misschien wel 30 verschillende genres," noemt Tina op. "Van kinderboeken tot studieboeken, romans, thrillers, zelfhulpboeken, reisgidsen en nog veel meer."

De boekenmarkt vindt plaats op zondag 29 oktober van 10.30 tot 14.00 uur in De Maartje Kaanzaal in Dorpshuis 'De Oude School'. Ook voor deze gelegenheid gebruikt u de nieuwe ingang aan de achterzijde van het gebouw bij de parkeerplaats.

Wie niet in de gelegenheid is om boeken te brengen, kan bellen met Stef Buis (0223-532414) of Nelly Wilms (0223-532809).