• Burgemeester Rian van Dam heeft het lintje opgespeld. Bram Ernens is er beduusd van.

    George Stoekenbroek

Lintje voor Bram Ernens

ANNA PAULOWNA Bram Ernens heeft donderdag 6 juni een Koninklijke onderscheiding ontvangen, uit handen van burgemeester Rian van Dam van Hollands Kroon. Dit gebeurde tijdens het feestelijke ontbijt voor huurders en relaties van Woningstichting Anna Paulowna, in restaurant De Polderei in Anna Paulowna, waar het 100-jarig bestaan van de woningcorporatie werd gevierd. Bram Ernens is al sinds 19 september 1979 verbonden aan Woningstichting Anna Paulowna. Eerst als lid van de ledenraad, al snel (mei 1980) als bestuurslid en sinds juni 2015 als voorzitter van de raad van toezicht. Vanwege de in 2015 ingevoerde Woningwet eindigt zijn rol bij Woningstichting Anna Paulowna op 17 juni.

Bram heeft door de jaren heen, door zijn persoonlijke inbreng, heel veel sturing gegeven aan belangrijke besluiten bij Woningstichting," vertelt directeur-bestuurder Ben Broxterman. "Bram heeft het vermogen om hoofdzaken en bijzaken te allen tijde te kunnen scheiden én om kwesties los te koppelen van emoties. In combinatie met een heel goed stel hersens maakt dat hem een bovengemiddelde goede bestuurder. Er wordt óók naar hem geluisterd, omdat Bram een bijzonder sympathiek mens is. Hij is iemand die met zijn optreden sterk de nadruk legt op samenwerken en een goede werksfeer. Hij zoekt nimmer direct de confrontatie in een discussie, maar kan ook duidelijk en streng zijn op het moment dat hij vindt dat hij moet optreden."

Burgemeester Van Dam sprak hem donderdag prachtige lovende woorden toe en memoreerde tevens zijn inzet voor motorclub MC Mios in Anna Paulowna, waar hij sinds 1992 lid is. Vanaf het begin heeft hij zich ingezet voor het clubblad van Mios en voor de ledenadministratie, hij organiseerde tochten en maakte sinds 2005 deel uit van het bestuur. Eerst als secretaris en sinds zes jaar als penningmeester.

Sinds juni 2001 is Bram ook secretaris van VVE Gote Beer in Den Helder, waar hij vanaf 2007 tevens het penningmeesterschap erbij doet.

En sinds december 2015 is Bram lid van de cliëntenraad van de Noord West Ziekenhuisgroep, waar hij tevens actief is in de themacommissie Zorg. Ook is Bram sinds 2013 voorzitter van het bestuur van Stichting Avondgloren, een organisatie die seniorenwoningen verhuurt in Petten.

Als aandenken aan de heugelijke dag en als blijk van waardering voor al die jaren inzet voor Woningstichting Anna Paulowna overhandigde directeur-bestuurder Ben Broxterman hem een door Jos Groneschild vervaardigd schilderij, waarop Bram afgebeeld is als vijfde bandlid van de Rolling Stones, in een concert met zijn helden: Mick Jagger en Keith Richards. In het publiek zijn vrouw Joke, zijn zoon, zijn schoondochter en zijn kleindochter.

Op donderdag 6 juni 2019 ontvangt de heer Abraham (Bram) Ernens (geboortedatum: 6 november 1949, woonplaats: Anna Paulowna) een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Rian van Dam. De heer Ernens wordt lid in de Orde van Oranje Nassau. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Sinds 1972 doet de heer Ernens vrijwilligerswerk, onder andere bij Woningbouwvereniging Anna Paulowna, Vereniging van Eigenaren De Grote Beer, Motorclus MIOS, Stichting Avondgloren en de Cliëntenraad van Noordwest Ziekenhuisgroep. De heer Ernens heeft diverse functies bekleed zoals voorzitter, penningmeester, organisator van evenementen, etc.

Datum: donderdag 6 juni 2019 om 09.00 uur

Locatie: Grand Café Polderei, Molenvaart 253 in Anna Paulowna