• Aangeleverd

Langste Nacht Diner met Govert Schilling bij Ecomare

REGIO Dineren tijdens de langste nacht, met als thema sterren. Sabien Bosman en Annette van Ruitenburg koken op 21 december de sterren van de hemel bij een speciale editie van 'Eat & Read Txl' in Ecomare. Gastspreker is wetenschapsjournalist Govert Schilling, expert op het gebied van sterrenkunde en ruimteonderzoek. Ook staan een bezoek aan de sterrenwacht en de bruinvissen op het programma.

Na de zeer succesvolle eerste editie van Eat & Read Txl zochten Sabien en Annette een nieuwe uitdaging. Aanhakend op het nieuwe boek van Govert Schilling, Galaxies, bedachten zij het thema sterren. Een toepasselijke datum was toen snel gevonden: op 21 december, de langste nacht. Natuurlijk kon betrokkenheid van de Sterrenwacht op deze avond niet ontbreken.

Het Langste Nacht Diner vindt plaats in het restaurant van Ecomare, met uitzicht op de onverlichte duinen. In een sfeervolle setting verrassen Annette en Sabine hun gasten met een vier gangen maaltijd waarin keuze is uit vlees, vis of vegetarisch. Het wordt een culinaire ruimtereis, bereid met veelal lokale producten. De avond begint om 18 uur, waarbij de gangen van het diner worden afgewisseld met activiteiten. Deze bestaan uit een lezing van Govert Schilling over sterrenstelsels, een bezoek aan het observatorium van Volkssterrenwacht 'De Jager' en een bezoekje aan de bruinvissen van Ecomare. Het belooft een afwisselende avond te worden met culinaire en sterrenkundige hoogstandjes.

Inclusief een welkomstdrankje kost het diner € 37,50. Andere drankjes worden apart afgerekend. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan viasabien.bosman@gmail.com of 06-55740685. Vanzelfsprekend geldt ook hier vol = vol.