• Nederlands Kremlin

Kunsttuin Nederlands Kremlin open

WINKEL Kunsttuin Nederlands Kremlin is zondag 21 juli open van 11.00 tot 17.00 uur. Maak kennis met de passie, technieken en drijfveren van Ger en Mientje Leegwater. Ger (1945) brengt zijn fantasie tot leven in zijn kunsttuin, geïnspireerd door verhalen uit de mythologie. Van verschillende materialen maakt hij bijzondere bouwwerken en beelden. De Italiaanse architecten Bernini en Borromini uit de barokperiode inspireerden Ger om zelf te gaan bouwen. Ook de invloed van de Russisch-Italiaanse architect Rastrelli, ontwerper van Het Winterpaleis, is terug te zien in de bouwwerken van het Nederlands Kremlin. De Neptunusfontein is een project, waar alle vaardigheden die Ger in 25 jaar heeft opgedaan, samen komen. In het midden staat een obelisk, omringd door verschillende mythologische figuren.
Het Nederlands Kremlin is leuk voor alle leeftijden. Voor kinderen is er een fotopuzzelzoektocht en de mogelijkheid om te bouwen. Rond het huis is de tuin te bezichtigen en in die tuin is ruimte genoeg om te picknicken, te fotograferen en mensen te ontmoeten.

U vindt het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw 51. Entree vanaf 13 jaar 3,50 euro. Meer info op www.kunsttuinnederlandskremlin.nl.