• Mientje Leegwater
  • Mientje Leegwater

Kunsttuin Nederlands Kremlin open

WINKEL De kunsttuin van het 'Nederlands Kremlin' is zondag 19 mei open van 11.00 tot 17.00 uur. Door de verscheidenheid aan materialen en stijlen is dit bouwwerkt geschikt voor alle leeftijden en een breed publiek. Voor kinderen is er een fotopuzzel zoektocht en de mogelijkheid om zelf te bouwen.

Bijna 40 jaar bouwt Ger aan zijn kunsttuin. Zijn fantasie is onuitputtelijk en de drang om door te gaan is heel groot. In zijn hoofd ontstaan de ideeën, geen tekeningen op papier, maar in zijn hoofd komt het ontwerp en dan is het nog een kwestie van maken.

Ger heeft een mooie partij metselstenen gekregen en nu kan hij niet wachten om te gaan metselen voor een bijzondere achterkant van de tempel. Maar voordat hij hier aan kan beginnen moet eerst een gedeelte van de schuur worden gesloopt en een fundering gegraven. 
In de werkplaats is het hoofd van de Venus klaar, de inspiratie is het schilderij van Sandro Botticelli, de geboorte van Venus. De Venus komt te staan op een schelp en krijgt dan een plaats in de Neptunus-fontein of in een nieuwe fontein.

Maak kennis met de passie, technieken en drijfveren van Ger en Mientje Leegwater. In de tuin is ruimte genoeg om te picknicken, te fotograferen en andere mensen te ontmoeten.
Adres: Limmerschouw 51, Winkel, 0224541598, www.kunsttuinnederlandskremlin.nl. Entree vanaf 12 jaar 3,50 euro voor de Stichting Kunsttuin Nederlands Kremlin. Parkeren kan bij golfterrein Het Regthuys.