• Friederike Jahn.

    Zuzanna Special

Klassiek in Oosterland

OOSTERLAND Nog één keer genieten van de muziek van drie jonge musici tijdens het laatste zomerconcert van The International Holland Music Sessions, zondag 19 augustus in de Michaëlskerk van Oosterland. Deze morgen trakteren drie jonge talenten uit Duitsland, China en Zuid-Korea op werken van Dvorák, Brahms, Prokofjev, Bach en Chopin. Het concert begint om 11.00 uur. Zie voor meer informatie www.tihms.com en www.zininoosterland.nl.

De Duitse violiste Friederike Jahn (1989) begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. Haar eerste lessen kreeg ze aan de Hochschule für Musik 'Carl - Maria - von Weber' (CMW) en de Schule 'CMW' bij Heinz Rudolph en Ivan Zenaty. Van 2007-2011 studeerde ze aan de Hochschule für Musik Dresden 'CMW' bij Ivan Zenaty. Sinds 2011 studeert ze bij Krzysztof Wegrzyn aan de Hochschule für Musik Hannover. Tevens studeerde Friederike in 2014 en 2015 aan de Hochschule für Musik Lübeck bij Thomas Brandis. In 2006 behaalde ze de 3de prijs bij de International Beethoven Competition 'Hradec and Moravici'. Bij het Deutsches Musikwettbewerb 2013 behaalde ze de finale en won ze een scholarship. Dit jaar gaf Friederike belangrijke recitals in: Berlijn (februari), Stuttgart (maart), Leipzig (april) en Dresden (mei). Deze zomer volgt Friederike voor de 2de keer (ook in 2015) masterclasses bij TIHMS, dit jaar bij professor Krzysztof Wegrzyn.

De Chinese pianiste Yiyi Chen (1993) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Yiyi studeerde in de klas van 2015 (Bachelor) bij Jose Mendez aan New York University en aan de Northwestern University in de klas van 2017 (Master) bij James Giles. Momenteel studeert ze bij Robin McCabe aan de University of Washington Seattle. In 2017 gaf Yiyi een recital in Saarburg, Duitsland: Dvorak quintet en in Evanston, Mary B. Galvin Recital Hall: Bach Partita No.5 in G major, Beethoven Op.26, Schumann Faschingsshwank, Frank Martin Preludes. In 2016 speelde ze een in recital in de David and Carol McClintock Choral and Recital Room in Eveston, op het programma stonden werken van Schubert; Poulenc; Mozart; Stravinsky L'histoire du soldat voor viool, klarinet en piano. In 2015 volgde Yiyi masterclasses tijdens het Amalfi Coast Music & Arts Festival bij Matti Raekallio, Melvin Chen, James Giles, Boaz Sharon en bij het Gijon International Piano Festival werkte ze met Robert McDonald, Julian Martin, James Giles, Jose Ramon Mendez, Dominique Weber, Marc Durand. Deze zomer volgt Yiyi bij TIHMS masterclasses bij professor Bernd Goetzke en professor Jacques Rouvier. 

De in Zuid-Korea geboren Nieuw-Zeelandse pianiste Somi Kim studeerde vorig jaar af aan de Royal Academy of Music met het geavanceerde diploma in Performance. Ze ontving de HRH Princess Alice the Duchess of Gloucester's Prize. In 2015, behaalde Somi haar Master of Arts met eer, en ontving een DipRAM en Christian Carpenter Prize voor het beste recital. Somi was dit jaar winnaar van de Royal Over-Seas League Accompanist Prize, en ontving de Gerald Moore Award voor begeleiders, AESS Patricia Routledge National English Song Accompanists Prize, Mozart String Competition Accompanists Prize, e.a. In 2015 maakte Somi haar debuut in kamermuziekverband in Nieuw-Zeeland. Ze is een veelgevraagd kamer-musicus, lied begeleidster en repetitor. Ze is artiest voor de Kirckman Concert Society, Park Lane Group, Concordia Foundation en is Yeomann of van de Worshipful Company of Musicians. Somi is een student van de Samling Artist Programme en Georg Solti Accademia en begeleidt bij TIHMS en Gisborne International Music Competition. Somi's recente en toekomstige optredens zijn in het Concertgebouw, Slovak Philharmonic, Wigmore Hall, St. John's Smith Square, Cadogan Hall, Bridgewater Hall en tijdens de Edinburgh Fringe, Ryedale, Kings Lynn en Oxford Lieder festivals.