• denisefotografeert.nl

Kandidaat uit Wieringerwaard voor Provincie

WIERINGERWAARD] De leden van D66 Noord-Holland hebben hun meest noordelijk wonende kandidaat, Afran Groenewoud, op plek 9 gezet voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019. Hiermee staat de inwoner van Wieringerwaard op een verkiesbare plek: op dit moment heeft D66 tien statenleden.

"Onze lijsttrekker Ilse Zaal is heel blij met de samenstelling van onze kersverse kandidatenlijst en ik ben dat ook" aldus Afran Groenewoud, tevens actief als brandweervrijwilliger bij korps Wieringerwaard. "Ik vond het ontbreken van een inwoner uit de Noordkop in Provinciale Staten een gemis en zie mijn plek in de top tien als erkenning door de leden."

Met Afran Groenewoud heeft D66 een inwoner van Noord-Holland Noord die snel kan inspringen op de ontwikkelingen die juist in het noordelijkste deel van de provincie spelen. Bovendien heeft hij politieke ervaring opgedaan als duo-raadslid in Amsterdam. Maar in vergelijking met de hoofdstad heeft het noorden van de provincie minder potentiële kiezers, zo beseft ook de nummer 9 van de D66 kandidatenlijst. "Ik hoop daarom op veel voorkeursstemmen uit niet alleen Hollands Kroon en van Texel, maar ook uit de regio's Schagen, Den Helder, Heerhugowaard en Alkmaar. Hiermee wil ik op 20 maart 2019 zeker stellen dat ik het geluid uit het meest noordelijke deel van onze provincie ook daadwerkelijk mag uitdragen."