• Er zijn drie mooie routes uitgezet.

Kale Takken-loop: het bos roept

WIERINGERWERF Op de eerste zondag in het nieuwe jaar, 7 januari, wordt er weer een Kale Takken-loop georganiseerd in het Robbenoordbos in de Wieringermeer. Dit keer is de wandeling mogelijk gemaakt door Univé Hollands Noorden, die hiermee maatschappelijke betrokkenheid wil tonen en het gezond bewegen wil stimuleren.

Hoewel in deze editie veel vertrouwde elementen terugkeren, is de organisatie erin geslaagd een aantal verrassingen in te bouwen. De start is dit keer bij de ingang van het bos naast gemaal Leemans aan de Noorderdijkweg 26 in Wieringerwerf (nabij Den Oever). Deelnemers kunnen daarnaast kennismaken met natuurcamping 'Het Bos roept'. Hier onthalen de exploitanten Gidus Hopmans en Sasja Wiegersma de deelnemers met een heerlijke winterse versnapering en een knapperend kampvuur.

De organisatie heeft weer gezorgd voor een drietal mooie routes. Gekozen kan worden uit een korte kindvriendelijke route van 4,5 kilometer, een middenafstand van 10 kilometer en de lange route van 18 kilometer. Tijdens de tussenstop op camping 'Het Bos roept!' krijgen deelnemers een kom snert met roggebrood en spek aangeboden. Daarnaast zien de wandelaars onderweg woodcarver Dennis van Kraaij aan het werk. Hij gaat twee prachtige uilen uit een boomstam zagen. Via de website is het mogelijk om deze beelden te reserveren. De kosten van zo'n uniek houten beeld zijn 150 euro. Er zijn slechts twee exemplaren beschikbaar.

De deelnemers zullen ook getuige zijn van de kaalslag die heeft plaatsgevonden in verband met het kappen van essen als gevolg van de essentakziekte. Een indrukwekkend gezicht.

Meer informatie is te vinden op www.sfeerwandeling.nl. Op de website is het ook mogelijk om alvast vooraf in te schrijven voor de wandeling. Deelnemers kunnen tussen 9.30 en 11.00 uur voor de verschillende afstanden starten. De finish sluit om 16.00 uur.