• Edith de Haan (links) en Rika Stoelwinder voor Café De Fortuin met enkele kavels.

    Paula Seijbel

K-Boem klaar voor veiling

BARSINGERHORN Vereniging K-Boem organiseert op zaterdag 7 april een veiling waarvan de opbrengst ten goede komt aan de K-Boem kas. Deze veiling vindt plaats om 19.00 uur in Café De Fortuin, Heerenweg 144 in Barsingerhorn. Iedereen is welkom vanaf 18.30 uur.

Paula Seijbel

ACTIVITEITEN K-boem is een actieve vereniging die allerlei leuke activiteiten organiseert voor kinderen in Barsingerhorn en omgeving vanaf 0 tot en met groep 8 van de basisschool. Zo staan de Sinterklaasintocht, kidskamp, carnaval, Koningsdag en Paaseieren zoeken jaarlijks op de agenda. Omdat deze activiteiten veelal kosteloos zijn, organiseert de vereniging geregeld acties om de K-boem kas te vullen. Zo worden er met de hulp van vele vrijwilligers kalenders verkocht, oud papier opgehaald en hoopt de vereniging op veel stemmen tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens de veilingavond kunnen aanwezigen zich eventueel aanmelden om lid van de Rabobank te worden. Zodat het mogelijk is een stem uit te brengen op vereniging K-Boem.

KAVELS De vereniging organiseert voor de tweede keer een veiling. In 2015, toen de veiling voor de eerste keer werd georganiseerd, bleek het een gigantisch succes. "Tegen alle verwachtingen in", glundert Rika Stoelwinder. "Uiteraard hopen we weer op zo'n succes". Inmiddels zijn diverse interessante kavels zoals tegoedbonnen, toneelkaarten en oppasavonden beschikbaar gesteld. Ook kan worden geboden om door Johan Hosmus, een bekend aquarellist, een aquarel op locatie te laten maken. Tot en met vrijdag 6 april kunnen spullen ingebracht worden voor de veiling. Aanmelden kan via k-boem@quicknet.nl.

Gezien het succes in 2015 is wederom gekozen voor Peter Leering als veilingmeester. "Hij is een goede prater en maakt van iets kleins iets groots", volgens Edith de Haan. De vereniging heeft geen streefbedrag voor ogen. "Uiteraard hopen we op een groot bedrag zodat de K-Boem kas er een aantal jaar op kan teren", legt Rika uit.

DRIJVENDE KRACHTEN Café De Fortuin speelt een grote rol bij de organisatie van K-Boem activiteiten. Café-eigenaar Dénis Kaptijn stelt graag zijn café hiervoor ter beschikking. Zes enthousiaste ouders zijn de drijvende kracht van de vereniging die inmiddels een kleine twintig jaar bestaat. Gezamenlijk steken ze de handen uit de mouwen. Rika Stoelwinder en Elly Kuijper zijn al vanaf de beginperiode van de vereniging in de organisatie. Door persoonlijke omstandigheden heeft Elly helaas in 2014 de organisatie moeten verlaten. Rika is de motor achter de vereniging. Zij is, zoals ze zelf zegt, verantwoordelijk voor al het computerwerk. Zo verzorgt ze onder andere de website, flyers en notulen. Gezamenlijk doen ze alle inkopen voor diverse activiteiten, werven ze sponsors en maken de kinderen enthousiast. "Er gaat heel veel tijd in zitten om een activiteit te organiseren", aldus Edith. Voordat een activiteit plaatsvindt, hebben de nodige vergaderingen plaatsgevonden. Zo is de organisatie nu al bezig met de voorbereidingen van het Kidskamp op 2 en 3 juni.

WELKOM! De vereniging staat altijd open om nieuwe mensen in hun organisatie welkom te heten. Hetzij sponsors, vrijwilligers of bestuursleden. Aanmelden kan via de website www.k-boem.nl.