• Op de eerste verdieping komen jongeren wonen.

    Marc Moussault

Jongeren in Molenweid

WIERINGERWAARD Molenweid in Wieringerwaard omvat 35 woningen. Vanaf 24 september verhuurt Wooncompagnie de eerste verdieping van het rechterdeel aan LINK Jongerenprojecten. Negen jongeren van 18 tot en met 25 jaar uit de gemeente Hollands Kroon, die dreigen buiten de boot te vallen, nemen er hun intrek. De jongeren krijgen hiermee een nieuwe kans.

BEGELEIDING In deze pilot van een jaar worden zij door LINK ondersteund en begeleid bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. Als de jongeren hebben geleerd om zelfstandig te wonen, stromen zij na een jaar door naar een eigen woning. De tiende woning is de ruimte voor de begeleider van de jongeren. De jongeren nemen gefaseerd hun intrek in het pand. Het project LINK-Inn ontving ter ondersteuning een financiële bijdrage via de Hollands Kroonse Uitdaging.

GEMOTIVEERD De jongeren worden zorgvuldig geselecteerd door LINK. Ze zijn gemotiveerd, volgen een opleiding of hebben een baan. Zowel LINK als Incluzio heeft kandidaten aangedragen. Gedurende een jaar worden de jongeren begeleid door LINK, aan de hand van een persoonlijk plan op maat. Ook volgen de jongeren trainingen op het gebied van huishouden, zelfstandigheid, administratie en budgetteren en gaan zij zich inzetten voor de buurt. De jongeren zijn gezond, hebben een actieve dagbesteding, betalen zelf de huur en zijn zeer gemotiveerd om dit project te laten slagen.

SENIOREN Op de begane grond van de rechtervleugel wonen senioren. Wooncompagnie informeerde deze bewoners persoonlijk. Volgens de woningcorporatie kijken de huidige bewoners uit naar de komst van de nieuwe bewoners en vooral naar de reuring die dit met zich meebrengt.

FINANCIËLE BIJDRAGE Het project LINK-Inn ontving een financiële bijdrage van de Hollands Kroonse Uitdaging. Manager Ivo de Block vertelt: "Wij kregen een aanvraag voor dit initiatief en zien duidelijk een toegevoegde waarde voor jongeren uit de gemeente Hollands Kroon. Soms is een steuntje in de rug nodig om goed op eigen benen te kunnen staan. De samenwerking tussen de verschillende betrokken organisaties maakt de slagingskans van het project alleen maar groter."