• Annabel kijkt enorm uit naar de eindmusical.

    Eigen foto

Jonge Annabel Roos uit Winkel schittert naast musicalsterren

WINKEL De 11-jarige Annabel Roos uit Winkel staat vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni in de spotlights in de musical 'Stella in de sterren' in de Stadsschouwburg van Utrecht. Samen met de professionele en bekende sterren Jannemien Cnossen, Hymke de Vries en Daan van Rijssel. Ze mag de rol van het ensemble spelen; vier verschillende rollen in de musical. 'Een grote verantwoordelijkheid,' vindt Annabel zelf ook. 'Dat maakt het tegelijkertijd zo fantastisch leuk!'

Leerlingen van alle (40) vestigingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy staan elk jaar tijdens de grote zomervoorstellingen naast professionele musicalsterren op het podium van prominente theaterzalen. Alle leerlingen beleven zo samen hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.

De jonge Annabel zit nu drie en een half jaar in de TopClub in Amsterdam. Dat ze het ensemble in de musical 'Stella in de sterren' speelt, brengt wel extra veel repetitiedagen met zich mee, want leerlingen die hoofdrollen vertolken in de grote eindvoorstellingen repeteren extra vaak voor de opvoering. Geen probleem voor Annabel. "Ik vind het ook erg leuk om te kijken naar andere groepen die dezelfde rol spelen. Dit omdat ik veel van hen kan leren en omdat ik zo snel vrienden kan maken. Ik heb het enorm naar mijn zin en vind de lessen en repetities erg leuk. Zeker nu ik een grotere rol speel en een steeds beter beeld krijg bij wat mijn rollen inhouden."

De landelijke TopClubs zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die samen wekelijks zang- dans- en toneellessen volgen. Aan het eind van het seizoen doen ze auditie voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Ook om toegelaten te worden tot de TopClub moest Annabel auditie doen. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu kijkt ze enorm uit naar haar optreden in die eindvoorstelling. "Ik kijk enorm uit naar de eindmusical want dan kan ik zingen, dansen en acteren voor een groot publiek. Later als ik volwassen ben, hoop ik een grote rol te bemachtigen in een grote musical."

Kinderen en jongeren krijgen bij de Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy elke week les in zingen, dansen en acteren, in hun eigen leeftijdscategorie. De tweede helft van het schooljaar werken zij toe naar de grote zomervoorstelling. In september kunnen kinderen van 4 t/m 18 jaar starten met lessen in de basisgroepen. Daarnaast zijn er het jaar door diverse auditiedagen om te kunnen instromen in een Topclub. De volgende auditiedag is 31 augustus in Amersfoort. Meer informatie op www.telekidsmusicalschool.nl.

'Stella in de sterren' gaat over een meisje dat zich alleen voelt, omdat ze zich anders dan anderen voelt. De musical met leerlingen van de musicalschool, violiste, zangeres en stemactrice Jannemien Cnossen, actrice, stemactrice en regisseuse Hymke de Vries en Daan van Rijssel, bekend van onder meer André het Astronautje en tv-series als B.A.B.S, Flikken Maastricht en Gooische Vrouwen is vrijdag 28 juni, zaterdag 29 juni en zondag 30 juni te zien in de Stadsschouwburg van Utrecht.