• Jo Vermaire, Martin van Setten, Jolanda van Wensveen en Frank van den Hoek.

Jo Vermaireboeket voor EHBO

BREEZAND Tijdens een EHBO-cursusdag werden Jolanda van Wensveen en Martin van Setten afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet. Als dank voor hun vrijwillige inzet als EHBO'ers, ontvingen zij het Jo Vermaire Lentetuinboeket en een overheerlijke taart.

Frank van den Hoek (voorzitter Lentetuin) en Jo Vermaire (Vermaire Breezand) overvielen de EHBO-vereniging tijdens een cursusdag over Eerste Hulp bij Drank- en Drugsongevallen in de Carrousel in Breezand.

Al jaren zetten Jolanda van Wensveen en Martin van Setten zich in voor de EHBO op allerlei evenementen, waaronder de Lentetuin. "Je bent er voor het onverwachte", vertelt Martin. Een fijne gedachte. Hoog tijd om deze vrijwillige EHBO'ers te bedanken.

Jolanda en Martin zijn sinds 24 jaar een stel en wonen in Anna Paulowna. Al op jonge leeftijd raakten de twee aan het EHBO'en. "Ik begon op mijn 16e", aldus Martin (inmiddels 64 jaar). Hij is al 35 jaar betrokken bij de EHBO Vereniging Anna Paulowna en sinds vorig jaar secretaris. Jolanda (57) werd op haar 20ste gediplomeerd en is sinds 1995 betrokken bij de vereniging. "Ik ben als bestuurslid verantwoordelijk voor de postbezetting". EHBO-vrijwilligers zijn een stille kracht op evenementen. Enkele jaren geleden is een bezoeker van de Lentetuin succesvol gereanimeerd. "Een reanimatie heeft impact. Je praat daarover met elkaar, want het heeft invloed op je ik-zijn. Kortom; een evenement is geslaagd als er niets is gebeurd!", aldus Martin.

Martin en Jolanda waren zichtbaar verrast toen zij de twee vrijwilligers bleken te zijn die door Frank van den Hoek in het zonnetje werden gezet. Onder applaus van de andere tien aanwezige EHBO'ers ontvingen zij uit handen van Jo Vermaire beiden een Lentetuinboeket. Tijdens een spontaan ingelaste koffiepauze werd de overhandigde taart soldaat gemaakt. Vervolgens kon de cursusdag vol nieuwe concentratie worden voortgezet.