• Meedoen aan dit mooie evenement is gratis.

    Eigen foto

Inschrijven voor Schoolzwemkampioenschap

Waar blijven de Wieringers?

HOLLANDS KROON In zwembad Den Krieck in Breezand is woensdag 28 maart alweer het zevende Schoolzwemkampioenschap van de gemeente Hollands Kroon. Het sportieve evenement begint om 13.00 uur. De organisatie is in handen van het Comité SZKHK in samenwerking met Zwemvereniging Oude Veer uit Anna Paulowna, zwembad Den Krieck, de KNZB en Sportservice Schagen.

Alle basisscholen in de gemeente Hollands Kroon hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen. Dit kampioenschap is namelijk bestemd voor kinderen van het basisonderwijs en zij kunnen meedoen met teams van zes kinderen. Een team bestaat uit twee kinderen van groep 3/4, twee kinderen van groep 5/6 en twee kinderen van groep 7/8. Natuurlijk kunnen per school meerdere teams worden ingeschreven.

Voor de eerste drie kinderen per groep zijn medailles beschikbaar en de school die de meeste medailles wint, verdient ook de wisselbeker van de gemeente Hollands Kroon. Nieuw dit jaar is dat er ook bekers zijn voor de eerste drie scholen in de einduitslag. Deze scholen plaatsen zich ook voor het Provinciaal kampioenschap komend voorjaar. Vorig jaar wist de Sint Janschool uit Breezand na een spannende strijd de titel naar zich toe te trekken en zich samen met de De Snip en de SAS uit Nieuwe Niedorp te plaatsen voor het Provinciaal kampioenschap.

De kinderen zwemmen 25 meter vrije slag en 25 meter rugslag of 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag. Verder doen alle zes kinderen mee aan de teamestafette van 25 meter vrije slag.

De afgelopen jaren stonden gemiddeld zo'n 140 kinderen aan de start. "Alleen de scholen uit de voormalige gemeente Wieringen schitterden helaas door afwezigheid," aldus René Stammes van de organisatie. "We zouden het fantastisch vinden als er uit die omgeving ook kinderen zouden komen. Je moet per slot van rekening kunnen zwemmen als je van een eiland komt, toch?"

Scholen kunnen hun team(s) aanmelden via SZKhollandskroon@ziggo.nl. Vermeld daarbij 'Inschrijving schoolzwemkampioenschappen'. Meedoen is gratis en alle kinderen ontvangen een diploma.