• Leerlingen van Kappio en de Spoorbuurtschool openden swingend het nieuwe IKC, nadat het was ingezegend door pastoor Ivan Garcia.

    Marjan Hartog-Feddema

IKC Spoorbuurt geopend

ANNA PAULOWNA Zelden is een gebouw op zo'n swingende manier geopend. Na één dag oefenen onder leiding van 'Fort van de Verbeelding' werden alle kinderen lid van de Body Boom Big Band. Vol blijdschap en betrokkenheid kregen zij ook het publiek in beweging.

Marjan Hartog-Feddema

Basisschool De Spoorbuurtschool, kinderopvang Kappio en de vestiging van Kopgroepbibliotheken vormen samen een Integraal Kind Centrum (IKC). Nu de verbouwing onder leiding van architect Ronald van Hek klaar is, gaat het bouwen verder op samenwerkingsniveau. Het gebouw werd ingezegend door pastoor Ivan Garcia van de naastgelegen kerk. Spoorbuurt-directeur Dennis Burger, Cindy van Kuijeren van Kappio en wethouder Mary van Gent spraken hun hulde en dank uit aan alle betrokkenen bij het realiseren van deze prachtige plek. Vooral de centrale hal met podium en tribune ervaren de gebruikers als een grote verbetering voor de verbinding met elkaar. Hier kunnen leerlingen en medewerkers elkaar ontmoeten, samenwerken en samen vieren.