• Cynthia Valk (links), Bouda de Jager (midden) en Gerty Venema zijn de initiatiefnemers van het Happy Women's Weekend.

    Bea Verwijs

Happy Women's Weekend

Bea Verwijs

SLOOTDORP In het kerkje 'Brink 55' te Slootdorp wordt op 9 en 10 november het Happy Women's Weekend gehouden. Dit evenement wordt georganiseerd door Gerty Venema, Bouda de Jager en Cynthia Valk. Deze drie ondernemende dames houden regelmatig party's in de kapsalon van Gerty en willen nu groots uit gaan pakken.

Gerty en Bouda begonnen vier jaar geleden samen met de verkoop van kleding, maar sinds januari 2016 zijn ze apart verder gegaan. Gerty runt de kapsalon Haarkeus in Slootdorp en Bouda heeft haar Bouda's Boutique in Middenmeer. Door het organiseren van de party's kwam het idee om de kleine ondernemers uit de omgeving wat meer naamsbekendheid te geven. "En tal van deelnemers hebben zich inmiddels aangemeld met grote diversiteit", vertellen de dames enthousiast.

KERSTWORKSHOP Onder het genot van wat entertainment en een hapje en een drankje kun je bijvoorbeeld je haar laten invlechten, handen en nagels verzorgen bij de nagelstudio, er is een pedicure, schoonheidsspecialiste, leuke kleding, tatoeage, fotograaf en een bloembindster. Op beide dagen kun je een fotoshoot winnen bij de deelnemende fotograaf of leuke ideetjes opdoen bij de bloembinderij en je aanmelden voor een kerstworkshop. Wil je weten welke kleur het beste bij je past, dan kun je een kleuranalyse laten doen.

Op vrijdag zal er door modellen kleding van Bouda's Boutique worden geshowd en op zaterdag is er een paaldansdemonstratie. Dit alles in het pas gerenoveerde kerkje van Slootdorp waar de dagbesteding is voor mensen met een verstandelijke beperking, maar waar ook activiteiten voor het dorp worden gehouden.

PRIJZEN Vrijdag en zaterdag wordt het Happy Women's Weekend geopend door drie dames van Jachthoornblaasgroep 't Wildrijk en op zaterdag komen leerlingen van Vocal Center zingen. Buiten staan kraampjes waar popcorn, Slush Puppie en suikerspinnen verkocht worden. Op de Facebookpagina van Happy Women's Weekend staat het programma en verdere informatie. Er zijn lootjes te koop voor mooie prijzen. Openingstijden: vrijdag 9 november van 15.00 tot 22.00 uur en zaterdag 10 november van 11.00 tot 17.00 uur. Entree gratis.